Leslocatie Nijmegen

Leslocatie Nijmegen

Leslocatie

De Biezantijn
Waterstraat 146-a
6541TN Nijmegen

Gebouw

In de visie van Bedaux de Brouwer Architecten werd het complex rondom een groene parkachtige binnenruimte ontworpen. De verschillende volumes sluiten qua schaal aan op de omliggende bebouwing. Het gehele gebouw is gebouwd in een gele baksteen in vechtformaat. Deze steen is speciaal voor dit project ontwikkeld door een plaatselijke baksteenfabrikant. Het metselwerk omlijst de verschillende functies en verschaft eenheid en identiteit aan het Voorzieningenhart. De bakstenen luifel maakt letterlijk de verbinding tussen de verschillende functies en creëert een bufferzone vóór het gebouw waar de wijkbewoners elkaar ontmoeten.

 

Voorzieningen

Tijdens de vakopleidingen is het 'self catering': koffie, thee en lunch zelf meenemen.
Er is ruimschoots gelegenheid om koffie, thee en lunch te kopen in het grand café.

Parkeren is gratis bij De Biezantijn.