Vastgoed fotografie

Vastgoed fotografie

starterscursus vastgoedfotografie; Nu op een unieke fotogenieke locatie de Woonindustrie

Goede foto's van een huis zijn voor geïnteresseerde kopers vaak doorslaggevend om dat huis wel of niet te gaan bezichtigen. Voor mooie vastgoedfotografie zijn er inmiddels veel meer mogelijkheden dan de automatische instelling op je camera. Vanwege de belangrijke rol van de fotografie van woningen en interieurs is het noodzakelijk dat je nét dat stapje verder gaat met beeld. In deze NIA-cursus van 5 dagen leer je de basistechniek, stylingpraktijk en fotobewerking van vastgoed- en projectfotografie.

Foto’s maken voor opdrachten, blogs of sites

De turbulente huizenmarkt levert interessante kansen op voor vastgoedfotografen en fotograferende vastgoedstylisten. Ook voor jou valt er een goede (extra) boterham in te verdienen. Daarnaast kun je het fotograferen van jouw eigen interieurprojecten onbeperkt inzetten voor je persoonlijke PR op je blog of site, Pinterest-, Instagram- en Facebookaccount.  Maar dan moet je natuurlijk wel beslagen ten ijs komen. Deze compacte, intensieve cursus biedt de tools om een professionele start te maken.

Cursusinformatie

Duur
3 + 2 dagen

Prijs
€ 645,- | Onze cursussen zijn BTW-vrij

Betaling
Bovenstaande prijs geldt voor iDEAL betaling. Je ontvangt een bevestigingsfactuur via de mail.

Factuur
Kun je niet met iDEAL te betalen en wil je met een factuur vooraf. Schrijf je in via de site en sla de iDEAL betaling over. Stuur ons een mail, adres en mailadres waar de factuur naar toe moet. Hiervoor berekenen we € 12,50 administratiekosten.

Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je het certificaat ‘Vastgoedfotografie' van de NIA ACADEMIE.

Lunch
Een uitgebreid lunchbuffet is inbegrepen bij de cursusprijs

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 10 personen

Huiswerkbelasting
Circa acht uur per week

Meenemen
Zie cursusomschrijving

Lesmateriaal
Hand-out gemaakt door de docenten

Locatie
De Woonindustrie | Symfonielaan 1 | Nieuwegein

Lestijden
10.00 tot 16.00 uur | pauze 12.30 tot 13.30 uur

Schrijf je in met de groene button onder aan deze pagina

Voor wie?

Dit is een starterscursus en voor verschillende doelgroepen interessant. Voor hen die deze nieuwe werkrichting ambiëren, voor iedereen die als zelfstandig verkoopstylist aan de slag wil, voor makelaars die hun huizenportfolio visueel goed willen overbrengen, voor interieurstylisten die het eigen werk willen vastleggen voor het online portfolio, site of social media, voor medewerkers en eigenaars in de woonretail die projecten willen vastleggen voor de bedrijfssite en PR-materiaal. En voor alle interieurmakers die meer uit hun camera, beeld en professionaliteit willen halen…
Deze cursus is niet geschikt voor fotografen die al de fotovakschool achter de rug hebben.

In deze starterscursus stap je over de technische drempel en leer je je camera onder controle te krijgen, krijg je stylingtips en maak je je de basics in beeldbewerking eigen. Na deze cursus heb je een goede basis gelegd in Vastgoedfotografie en hobbels genomen op technisch gebied.

Wat leer je?

dag 1 en 2
Techniek | Op de eerste dag leer je bij het maken van foto’s een balans te vinden tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarden. Verder krijg je uitleg over knopjes op de camera waar je nooit goed van hebt geweten waarvoor ze zijn.
Inhoud | basisfuncties camera • iso/sluitertijd/diafragma • licht meten • scherpte/diepte • brandpuntafstand.
Meenemen | Camera met volle accu +oplader/handleiding camera/objectieven/opslagkaarten voor camera (sd kaart of cf kaart)/statief. (Dag 2 ook voorstaande meenemen met op je laptop huiswerkfoto's. Maak thuis een selectie van je huiswerkfoto’s en zet de 3 beste in een apart mapje.)

dag 3
Styling vastgoedfotografie | Veel informatie over de styling voor een perfecte interieurfoto. Checklist, advies en oefeningen.
Inhoud | standpunt • compositie • ruimte • licht • kleur • sfeer • checklist • advies • oefeningen • uit de praktijk.
Meenemen | Camera met volle accu + opslagkaart + statief.

dag 4 en 5
Fotobewerking | Tijdens de vierde en de vijfde dag leer je de basis van het programma Photoshop Elements. Belangrijk natuurlijk, omdat er geen foto meer online gaat voordat deze bewerkt is! Hou er rekening mee dat je in twee dagen niet het hele programma kan doorgronden.
Inhoud | eenvoudig kleurbeheer • omkleuren • retoucheren • selecteren • uitsnijden van foto’s •  licht- donkerbeheer • oefenen met enkele foto’s.
Meenemen | Camera meenemen voor les 4 en voor de les een paar foto's in RAW schieten en op je computer zetten. Laptop met daarop het programma Photoshop Elements 13’ (of hoger) , muismatje, muis. We geven de voorkeur aan Photoshop Elements. Wil je toch mee doen met Photoshop CC, dan kan dat. Helaas kan je dan enkele oefeningen niet meedoen in de les, omdat sommige functies niet op Photoshop CC zitten.

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 10 personen

Huiswerkbelasting
Circa acht uur per week

Meenemen
Zie cursusomschrijving

Lesmateriaal
Hand-out gemaakt door de docenten

Locatie
De Woonindustrie | Symfonielaan 1 | Nieuwegein

Lestijden
10.00 tot 16.00 uur | pauze 12.30 tot 13.30 uur

Schrijf je in met de groene button onder aan deze pagina

Maximum uit je apparatuur

Ook bij deze cursus moet je je eigen apparatuur meenemen, zodat je daar goed mee leert werken. Cursisten ontdekken binnen de fotografiemodules van NIA meer mogelijkheden van hun toestel en lenzen. Dat is zowel handig als noodzakelijk, want je camera en je vakmatige kwaliteiten maken het beeld.

Meebrengen ( zie hier boven wat je welke dag moet meenemen)
Je eigen spiegelreflexcamera en een groothoeklens van ongeveer 12-24 mm. Verder alle lenzen, als je die hebt. (Bezuinig niet op je lenzen: uiteindelijk bepaalt de lens mede de kwaliteit van de foto.) Een volledig opgeladen batterij, reservebatterij en oplader. Geheugenkaarten en USB stick. Tot slot: een stevig statief, eventueel met een snelkoppeling op de kop. Heb je nog geen statief? Investeer dan in een goede. Denk ook aan het gewicht: je moet zo'n statief overal mee naar toe nemen, dus kies er een die niet te zwaar is.
Je eigen laptop (PC of Mac maakt niet uit) met het programma Photoshop Elements 13 (of hoger) + Organizer. Heb je een oudere versie? Update deze dan tijdig. Denk aan verse batterijen voor je muis, een muismatje en snoertjes om foto’s in te laden van je camera naar je Laptop.
Voor deze cursus moet je wel een beetje handig zijn met computers. Omgaan met Windows of iOS omgeving is voor jouw geen probleem. Gebruik je eigen laptop, een geleende laptop heeft altijd weer vreemde hiccups. Gebruik geen online programma’s, er is wél Wifi maar deze is niet supersnel.

Facultatief aanschaffen: grijskaarten
De witbalans is één van de belangrijkste dingen die correct moeten zijn in een foto. Met de een set van 3 grijskaarten kunt je snel en gemakkelijk de witbalans van je camera instellen naar de situatie waar in je je op dat moment bevind. Je kunt de foto's achteraf sneller bewerken op kleur. Kortom: een grijskaart is een attribuut welke iedere fotograaf, amateur of professional, in zijn of haar tas bij zich moet hebben!

Artikel over het belang van de juiste apparatuur: Een interview met de docent.

Nog meer info over lenzen.

Vooral niet doen

Ons advies: ga niet op de ochtend van de cursus nog even snel het programma Photoshop Elements downloaden, maar zorg dat je ruim een week van te voren je spullen in orde hebt. Niets zo ergerlijk als een stagnerende download op het laatste moment. En in de les downloaden is niet handig: het installeren in de les betekent onnodig tijdsverlies en als je het niet treft, heeft de wifi opeens een hick-up… Uitsluitend Photoshop Elements (13 of hoger). We adviseren je om de installatie-CD te kopen van dit programma, maar een download van internet kan ook als je geen drive hebt. In deze cursus werken we uitsluitend met Photoshop Elements en niet met Photoshop: verschillende programma’s in één les veroorzaakt onrust en maakt het de docent moeilijk om de centrale les te verzorgen.

Handig boekje
We adviseren het boekje ‘Ontdek Photoshop Elements 13’ (of hoger), auteur André van Woerkom, ISBN13 9789059406575 , prijs € 15,-. Of van dezelfde auteur ‘Ontdek Photoshop Elements 13’, prijs € 22,50. Deze boekjes zijn niet verplicht.

Vragen?
Heb je nog vragen of wil je bijvoorbeeld je persoonlijk leerdoel voorleggen? Neem dan contact op! Dat kan via een mail of met een telefoontje aan studieadviseur René Verhoeven van de NIA ACADEMIE. 

Bron beelden o.a.: Keetstyling, SieMatic,

E   nia.academie@gmail.com
T   06 – 39 76 99 33

Docent fototechniek Monique Shaw

Werkt al jarenlang als professioneel fotograaf. Op zeker moment wilde ze meer dan beeld schieten, ze wilde beeld máken: concept, creatie en oorspronkelijkheid toevoegen. Dus volgde ze de opleiding tot modestylist bij de Amsterdamse Akademie Vogue. Monique is allround!

Docent fotostyling Marieke Blezer

Marieke Blezer helpt gemotiveerde huizenverkopers bij het goed presenteren van hun te koop staande woning. Marieke is gespecialiseerd in het inrichten van lege en gedateerde woningen met decormeubels van karton. Daarmee krijgt de woning sfeer en laten ze de mogelijkheden van de woning zien.

Docent Photoshop Elements Marjolein van Hout

Is 13 jaar zelfstandig ondernemer, fotograaf en beeldbewerker. Na het behalen van het diploma Grafisch Vormgever, heeft zede opleidingen Fotografische Vormgevingen Fotoreflectie gevolgd aan de Nederlandse Fotovakschool. Sinds kort mag ze zich ook "Adobe Certified Associate Photoshop CC" noemen. Ze is werkzaam geweest als beeldbewerker en studiomanager van een fotostudio. Inmiddels geeft ze 8 jaar les op freelance basis bij o.a. St.-Lucas College, Fotovakschool en sinds kort ook bij NIA.

Nieuwegein Vastgoedfotografie do. 14, 21 en 28 sep + 5 en 12 oktober 2017

Lesschema voor deze cursus

do. 14 september Monique Shaw
do. 21 september Monique Shaw
do. 28 september Marieke Blezer
do. 05 oktober Marjolein van Hout
do. 12 oktober Marjolein van Hout

Nieuwegein Vastgoedfotografie di. 21, 28 nov. + 5 dec 2017 en 16 en 30 jan. 2018

Lesschema voor deze cursus

di. 21 november Monique Shaw 
di. 28 november Monique Shaw
di. 05 december Petra Barelds
di. 16 januari Marjolein van Hout
di. 30 januari Marjolein van Hout

Nieuwegein Vastgoedfotografie di 21, 28 nov, 5 2017, 16 en 30 januari 2018