Vastgoedfotografie + Photoshop Lightroom

Vastgoedfotografie + Photoshop Lightroom

starterscursus vastgoedfotografie op de unieke, fotogenieke locatie de Woonindustrie

Goede foto's van een huis zijn voor geïnteresseerde kopers vaak doorslaggevend om dat huis wel of niet te gaan bezichtigen. Voor mooie vastgoedfotografie zijn er inmiddels veel meer mogelijkheden dan de automatische instelling op je camera. Vanwege de belangrijke rol van de fotografie van woningen en interieurs is het noodzakelijk dat je nét dat stapje verder gaat met beeld. In deze NIA-cursus van 5 dagen leer je de basistechniek, stylingpraktijk en fotobewerking van vastgoed- en projectfotografie.

Foto’s maken voor opdrachten, blogs of sites

De turbulente huizenmarkt levert interessante kansen op voor vastgoedfotografen en fotograferende vastgoedstylisten. Ook voor jou valt er een goede (extra) boterham in te verdienen. Daarnaast kun je het fotograferen van jouw eigen interieurprojecten onbeperkt inzetten voor je persoonlijke PR op je blog of site, Pinterest-, Instagram- en Facebookaccount.  Maar dan moet je natuurlijk wel beslagen ten ijs komen. Deze compacte, intensieve cursus biedt de tools om een professionele start te maken.

Cursusinformatie

Duur
3 + 2 dagen

Prijs
€ 645,- | Onze cursussen zijn BTW-vrij

Betaling
Bovenstaande prijs geldt voor iDEAL betaling. Je ontvangt een bevestigingsfactuur via de mail.

Factuur
Heb je niet de mogelijkheid om met iDEAL te betalen en wil je betalen met een factuur vooraf? Schrijf je in via de site en sla de iDEAL betaling over. Stuur ons een mail, adres en mailadres waar de factuur naar toe moet. Hiervoor berekenen we € 12,50 administratiekosten.

Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je het certificaat ‘Vastgoedfotografie' van de NIA ACADEMIE.

Lunch
Een uitgebreid lunchbuffet is inbegrepen bij de cursusprijs

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 10 personen

Huiswerkbelasting
Circa acht uur per week

Meenemen
Zie cursusomschrijving

Lesmateriaal
Hand-out gemaakt door de docenten

Locatie
De Woonindustrie | Symfonielaan 1 | Nieuwegein

Lestijden
10.00 tot 16.00 uur | pauze 12.30 tot 13.30 uur

Schrijf je in met de groene button onder aan deze pagina

Voor wie?

Dit is een starterscursus en voor verschillende doelgroepen interessant. Voor hen die deze nieuwe werkrichting ambiëren, voor iedereen die als zelfstandig Vastgoedstylist aan de slag wil en een huis op Funda wil presenteren (Dit is geen Vastgoedstyling opleiding, daarvoor hebben we een aparte Vakopleiding), voor makelaars die hun huizenportfolio visueel goed willen overbrengen, voor interieurstylisten die het eigen werk willen vastleggen voor het online portfolio, site of social media, voor medewerkers en eigenaren in de woonretail die projecten willen vastleggen voor de bedrijfssite en PR-materiaal. En voor alle interieurmakers die meer uit hun camera, beeld en professionaliteit willen halen…
Deze starterscursus is niet geschikt voor fotografen die al de fotovakschool achter de rug hebben.

In deze starterscursus stap je over de technische drempel en leer je je camera onder controle te krijgen, krijg je stylingtips en maak je je de basics in beeldbewerking eigen. Na deze cursus heb je een goede basis gelegd in Vastgoedfotografie en hobbels genomen op technisch gebied.

Wat leer je?

dag 1 en 2
Techniek | Op de eerste dag leer je bij het maken van foto’s een balans te vinden tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarden. Verder krijg je uitleg over knopjes op de camera waar je nooit goed van hebt geweten waarvoor ze zijn.
Inhoud | basisfuncties camera • iso/sluitertijd/diafragma • licht meten • scherpte/diepte • brandpuntafstand.
Meenemen | Camera met volle accu +oplader/handleiding camera/objectieven/opslagkaarten voor camera (sd-kaart of cf-kaart)/statief. (Op dag 2 neem je dit alles ook mee + op je laptop huiswerkfoto's. Maak thuis een selectie van je huiswerkfoto’s en zet de drie beste in een apart mapje)

dag 3
Styling vastgoedfotografie | Veel informatie over de styling voor een perfecte foto voor vastgoed. Checklist, advies en oefeningen.
Inhoud | standpunt • compositie • ruimte • licht • kleur • sfeer • checklist • advies • oefeningen • uit de praktijk.
Meenemen | Camera met volle accu + opslagkaart + statief.

dag 4 en 5 Photoshop Lightroom
Fotobewerking | Tijdens de vierde en de vijfde dag leer je de basis van het programma Lightroom. De digitale doka waar geen fotograaf zonder kan! Hou er rekening mee dat je in twee dagen niet het hele programma kan doorgronden.
Inhoud | importeren van foto's • foto's bewerken • uitsnijden • locale aanpassingen doen • recht zetten/onthoeken van foto’s • kleurbeheer • maken van een HDR beeld • exporteren van foto's voor online gebruik en print. 
Meenemen | Camera meenemen voor les 4 en voor de les een paar foto's in RAW schieten en op je computer zetten. Laptop met daarop het programma Lightroom, muismatje, muis.

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 10 personen

Huiswerkbelasting
Circa acht uur per week

Meenemen
Zie cursusomschrijving

Lesmateriaal
Hand-out gemaakt door de docenten

Locatie
De Woonindustrie | Symfonielaan 1 | Nieuwegein

Lestijden
10.00 tot 16.00 uur | pauze 12.30 tot 13.30 uur

Schrijf je in met de groene button onder aan deze pagina

Maximum uit je apparatuur

Ook bij deze cursus moet je je eigen apparatuur meenemen, zodat je daar goed mee leert werken. Cursisten ontdekken binnen de fotografiemodules van NIA meer mogelijkheden van hun toestel en lenzen. Dat is zowel handig als noodzakelijk, want je camera en je vakmatige kwaliteiten maken het beeld.

Meebrengen ( zie hierboven wat je welke dag moet meenemen)
Je eigen spiegelreflexcamera en een groothoeklens van ongeveer 12-24 mm. Verder al je extra lenzen, als je die hebt (Bezuinig niet op je lenzen: uiteindelijk bepaalt de lens mede de kwaliteit van de foto). Een volledig opgeladen batterij, reservebatterij en oplader. Geheugenkaarten en USB-stick. Tot slot: een stevig statief, eventueel met een snelkoppeling op de kop. Heb je nog geen statief? Investeer dan in een goede. Denk ook aan het gewicht: je moet zo'n statief overal mee naar toe nemen, dus kies er één die niet te zwaar is.
Je eigen laptop (PC of Mac maakt niet uit) met het programma Lightroom 6 of hoger. Denk aan verse batterijen voor je muis, een muismatje en snoertjes om foto’s in te laden van je camera naar je laptop.
Voor deze cursus moet je wel een beetje handig zijn met computers. Omgaan met Windows of de iOS-omgeving is voor jou geen probleem. Gebruik je eigen laptop, een geleende laptop heeft altijd weer vreemde hickups. Gebruik geen online programma’s, er is wél wifi maar deze is niet supersnel.

Facultatief aanschaffen: grijskaarten
De witbalans is één van de belangrijkste dingen die correct moeten zijn in een foto. Met de een set van 3 grijskaarten kunt je snel en gemakkelijk de witbalans van je camera instellen naar de situatie waarin je je op dat moment bevindt. Je kunt de foto's achteraf sneller bewerken op kleur. Kortom: een grijskaart is een attribuut dat iedere fotograaf - amateur of professional - in zijn of haar tas moet hebben!

Artikel over het belang van de juiste apparatuur: Een interview met de docent.

Nog meer info over lenzen.

Adobe Photoshop Lightroom

Ons advies: zorg ervoor dat  Lightroom 6 (of hoger) op je laptop staat vóórdat de cursus start. Dit voorkomt onnodig oponthoud!

Let op! Adobe heeft twee versies van Photoshop Lightroom 6 NL Mac / Windows. Een online abonnement (Lightroom Classic CC) voor € 12,09 per maand of het programma permanent downloaden +/- € 125,-

Voor de Adobe Photoshop Lightroom Classic CC cloudversie moet je bij Adobe een Fotografiepakket hebben. Kies dan voor het Fotografielidmaatschap 20GB! Dit lidmaatschap is inclusief Lightroom Classic CC en kost € 12,09 per maand. Deze cloudversie heeft iets meer functies dan de downloadversie.

Bron beelden o.a.: Keetstyling, SieMatic,

Vragen?
Heb je nog vragen of wil je bijvoorbeeld je persoonlijk leerdoel voorleggen? Neem dan contact op! Dat kan via een mail of met een telefoontje aan studieadviseur Jannet den Hollander of René Verhoeven van de NIA ACADEMIE. 

E   nia.vragen@gmail.com
T   06 - 39 76 99 33  of  06 - 51 31 14 24

Docent fototechniek Monique Shaw

Werkt al jarenlang als professioneel fotograaf. Op zeker moment wilde ze meer dan beeld schieten, ze wilde beeld máken: concept, creatie en oorspronkelijkheid toevoegen. Dus volgde ze de opleiding tot modestylist bij de Amsterdamse Akademie Vogue. Monique is allround!

www.shawfotografie.nl

Docent fotostyling Petra Barelds

Helpt huizenverkopers en makelaars bij de presentatie van te koop staande woningen. Petra heeft meer dan 300 woningen gestyled en gefotografeerd en kan uit ervaring zeggen dat een goede presentatie altijd leidt tot bezichtiging en zeer vaak tot een snelle verkoop van een huis. Bij de NIA ACADEMIE verzorgt Petra tijdens de cursus Vastgoedfotografie concrete, praktijkgerichte lessen en theoretische ondersteuning.

www.pbinterieurstyling.nl

Docent Photoshop Lightroom Marjolein van Hout

Is 13 jaar zelfstandig ondernemer, fotograaf en beeldbewerker. Na het behalen van het diploma Grafisch Vormgever, heeft zede opleidingen Fotografische Vormgevingen Fotoreflectie gevolgd aan de Nederlandse Fotovakschool. Sinds kort mag ze zich ook "Adobe Certified Associate Photoshop CC" noemen. Ze is werkzaam geweest als beeldbewerker en studiomanager van een fotostudio. Inmiddels geeft ze 8 jaar les op freelance basis bij o.a. St.-Lucas College, Fotovakschool en sinds kort ook bij NIA.

www.marjoleinvanhout.nl

Nieuwegein Vastgoedfotografie di. 21, 28 nov. + 5 dec 2017 en 16 en 30 jan. 2018 (VOL)

Lesschema voor deze cursus

di. 21 november Monique Shaw 
di. 28 november Monique Shaw
di. 05 december Petra Barelds
di. 16 januari Marjolein van Hout
di. 30 januari Marjolein van Hout

Nieuwegein Vastgoedfotografie do. 1, 8, 15 feb + 8 en 15 mrt. 2018

Lesschema voor deze cursus

do. 1 februari Monique Shaw
do. 8 februari Monique Shaw
do. 15 februari Petra Barelds
do. 8 maart Marjolein van Hout
do. 15 maart Marjolein van Hout

Nieuwegein Vastgoedfotografie do 1, 8, 15 feb + 8 en 15 mrt 2018

Nieuwegein Vastgoedfotografie do. 5, 12, 19 april + 17 en 24 mei 2018

Lesschema voor deze cursus

do. 5 april Monique Shaw
do. 12 april Monique Shaw
do. 19 april Marieke Blezer
do. 17 mei Marjolein van Hout
do. 24 mei Marjolein van Hout

Nieuwegein Vastgoedfotografie do 5, 12, 19 apr + 17 en 24 mei 2018