Lichtadviseur 1

Lichtadviseur 1

cursus Lichtadviseur 1

Annelies Valentijn, interieur- en verlichtingsarchitect BNO, vindt dat er veel te weinig aandacht is voor verlichting in het interieuronderwijs. "Architectuur en verlichting zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch is er binnen ontwerpopleidingen opvallend weinig aandacht voor verlichting. Óf die aandacht gaat uit naar abstract lichtconcept, niet naar de technische kant of het sferische samenspel van licht. Ook lijkt het er nog altijd op dat verlichting niet de vanzelfsprekende aandacht heeft van de interieurarchitect of - stylist". Dat moet anders!

Goed lichtadvies is waardevol

Als interieurvormgever of –stylist moet je weten dat een goed lichtadvies veel verder gaat dan wat suggesties voor het armatuurdesign. In jouw lichtvoorstel moet je allerlei aspecten hebben afgewogen: de gebruiker, de functie van de ruimte en de specifieke taken die er worden uitgevoerd. Ook zijn vormgeving, sfeer, ambiance, kosten/budget en technische mogelijkheden van belang. Er is een wel een groot lichtpunt: in de markt is veel vraag naar goed lichtadvies.

cursusinformatie

Duur
2 dagen en 2 dagdelen

Prijs
€ 545,- Onze cursussen zijn BTW-vrij.

Betaling
Bovenstaande prijs geldt voor inschrijving via de site en betaling met iDEAL. Je ontvangt een bevestigingsfactuur via de mail. Deze bestelwijze heeft onze voorkeur.

Factuur
Heb je niet de mogelijkheid om met iDEAL te betalen en wil je met een factuur vooraf betalen? Schrijf je dan in via de site en sla de iDEAL betaling over. Stuur ons een mail, met bestelnummer, adres en mailadres waar de factuur naar toe moet. Hiervoor berekenen we € 12,50 extra administratiekosten.

Certificaat / Studiepunten BNI
Cursisten ontvangen na het doorlopen van deze module het NIA-cursuscertificaat ‘Lichtadviseur 1’. BNI-leden ontvangen 15 studie- of bijscholingspunten.

Doelgroep
Recent afgestudeerden aan een opleiding voor interieurontwerpen en/of -styling, die in de praktijk te maken hebben met lichtadviezen. Interieurstylisten en/of -ontwerpers die lichtadvies (willen) geven en/of lichtontwerpen (willen) maken voor particuliere woningen.

Studiepunten
BNI-leden ontvangen 15 studie- of bijscholingspunten

Lunch
Een uitgebreid lunchbuffet is inbegrepen bij de cursusprijs

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 12 personen

Huiswerkbelasting
Circa vier tot acht uur per week

Lesmateriaal
Aanschaffen voor de eerste les: schaalliniaal, geodriehoek, fineliners, potloden.
Cursisten ontvangen een uitgebreide reader.

Locatie
De Woonindustrie | Symfonielaan 1 | Nieuwegein

Lestijden

Les 1 10.00 - 16.00 uur
Les 2 10.00 - 12.30 uur LED
Les 3 10.00 - 12.30 uur Excursie A'dam
Les 4 10.00 - 16.00 uur

Schrijf je in met de groene button onder aan de pagina

 

 

 

 

De highlights van deze training

De training wordt gegeven door Annelies Valentijn en Arno Kok. In de training verwerf je alle benodigde basiskennis van lichtbronnen, armaturen en techniek. Door het samenstellen van professioneel verlichtingsplan voor de markt maak je je alle facetten van een goed doordacht lichtadvies eigen. Het stappenplan dat je binnen deze training doorloopt, leidt je langs het maken van de offerte tot aan het presenteren van jouw verlichtingsplan. Ook brengen de cursisten een bezoek aan een verlichtingsbedrijf.

De deelnemer kan na het volgen van deze training een professioneel lichtplan maken voor particuliere woningen/opdrachtgevers.

Wat zit er in deze cursus?

intake ● maken van een offerte voor een lichtontwerp  ● doorlopen stappenplan verlichtingsplan  ● technische verlichting en decoratieve verlichting  ● moodboard van verlichting en armaturen  ●  merken identiteit  ● ken je klassiekers ● lichtbronnen en armaturen ● indeling plattegrond voor een verlichtingsplan  ●  het maken van een verlichtingsplan ● mondeling en visueel presenteren ● excursie  FLOS Amsterdam ● LED-verlichting

Let op: Heb je moeite met LED-verlichting? Tijdens deze training krijg je hierover uitgebreide informatie in een gastles door Arno Kok.

Lunch
Een uitgebreid lunchbuffet is inbegrepen bij de cursusprijs

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 12 personen

Huiswerkbelasting
Circa vier tot acht uur per week

Lesmateriaal
Aanschaffen voor de eerste les: schaalliniaal, geodriehoek, fineliners, potloden.
Cursisten ontvangen een uitgebreide reader.

Locatie
De Woonindustrie | Symfonielaan 1 | Nieuwegein

Lestijden

Les 1 10.00 - 16.00 uur
Les 2 10.00 - 12.30 uur LED
Les 3 10.00 - 12.30 uur Excursie A'dam
Les 4 10.00 - 16.00 uur

Schrijf je in met de groene button onder aan de pagina

 

 

 

 

Docent Annelies Valentijn

Annelies Valentijn is interieurarchitect BNO, studeerde interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Na ruime werkervaring te hebben opgedaan bij vooraanstaande bureaus als StrandNL, Interhoff, Flos en Studio Rublek richtte zij in 2006 haar eigen studio op.

Studio Valentijn is een ontwerpstudio voor interieurarchitectuur en gespecialiseerd in het geven van lichtadvies. Annelies is van vele markten thuis; lichtontwerp, maatwerk, interieurontwerp, bouwbegeleiding, levering van producten en kennisoverdracht door middel van docentschappen.

Bij de NIA ACADEMIE verzorgt Annelies de algemene verlichting cursus met concrete, praktijkgerichte lessen en theoretische ondersteuning.

Docent Arno Kok

Arno Kok heeft een eigen bureau: Creatief Lichtadvies. Een lichtplan van Arno voor een woning, bedrijf of instelling omvat "de juiste balans tussen functionaliteit, esthetica en beschikbaar budget. Als lichtadviseur ben je vormgever en creatief bezig, maar er komt ook de nodige techniek bij kijken. Verder moet je de concepten kunnen visualiseren. Ga er maar aanstaan! Een heel pakket aan vaardigheden.”

Vragen?

Bron beelden: secto design, flos

Heb je nog vragen of wil je bijvoorbeeld je persoonlijk leerdoel voorleggen? Neem dan contact op! Dat kan via een mail of met een telefoontje aan studieadviseur van de NIA ACADEMIE.

nia.vragen@gmail.com
06 - 39 76 99 33

Nieuwegein Lichtadviseur ma. 13,20 en 27 november en 11 december 2017 (vol)

Lesdata
Ma. 13 november 10.00 - 16.00 uur
Ma. 20 november 10.00 - 12.30 uur LED
Ma. 27 november 10.00 - 12.30 uur Excursie A'dam
Ma. 11 december 10.00 - 16.00 uur