Interieur ontwerpen 2

Interieur ontwerpen 2

Verdieping met echte opdrachten uit de interieurpraktijk

Basiscursus Interieurontwerpen achter de rug, maar je twijfelt nog over je ontwerpvaardigheden? Of je bent stylist en wilt je verdiepen in het vormgeven van particulieren woningen en kleine projecten? Dan hebben wij voor jou een passende opleiding op Hbo-niveau. Deze cursus bestaat uit 12 dagen les. Je gaat dieper in op de techniek van het tekenen van plattegronden, perspectieftekenen en schaalmodellen. Bovendien zit er een volledige 3-daagse cursus ‘Lichtadviseur’ en een 3-daagse cursus ‘SketchUp’ in deze opleiding. Daarnaast kun je gratis deelnemen aan het examen van NIA. Doel van deze Vakopleiding is het vergroten van kennis en vaardigheden en het verbeteren van ontwerptechnieken voor particuliere woningen en kleine projecten zoals werkruimtes of kantoorruimtes voor zzp-ers.

Inclusief Sketchup en Lichtadviseur

Naast het tekenen met de hand moet je tegenwoordig het tekenen met de computer beheersen. Zoals al beschreven; In deze vakopleiding zit een complete uitgebreide SketchUp cursus van 3 dagen. Zodra je de basiskennis onder de knie hebt, kun je heel gemakkelijk een 3D-tekening realiseren. SketchUp is hét tekenprogramma van het moment en is nog gratis te gebruiken ook. Download informatie voor het programma SketchUp.
Daar komt nog bij dat een complete 3-daagse cursus Lichtadviseur is opgenomen in deze Vakopleiding, dat is inclusief excursie naar een lichtproducent en LED-training door een gastdocent. Hoe zit onze opleiding in elkaar?

info opleiding

Duur
12 dagen

Prijs
€ 1.385 ,- | Onze cursussen zijn BTW vrij

Inschrijfgeld retour
Inschrijfgeld € 95,-, dit wordt van het cursusbedrag afgetrokken. Gaat de cursus niet door op deze locatie, dan kun je kiezen voor een andere cursuslocatie of je ontvangt je inschrijfgeld retour.

Betaling
Bovenstaande prijs geldt voor inschrijving via de site en betaling met iDEAL. Je ontvangt een bevestigingsfactuur via de mail. Deze bestelwijze heeft onze voorkeur.

Factuur
Heb je niet de mogelijkheid om met iDEAL te betalen en wil je met een factuur vooraf betalen. Schrijf je dan in via de site en sla de iDEAL betaling over. Stuur ons een mail, met bestelnummer, adres en mailadres waar de factuur naar toe moet. Hiervoor berekenen we € 12,50 extra administratiekosten.

1) Voorinschrijving € 95,- via iDEAL + betaling rest cursusgeld bij de start van de cursus € 1.290,- via iDEAL link.

Je kunt ook in termijnen betalen, daarvoor rekenen we wel € 45,- i.v.m. extra administratiekosten.
2) Voorinschrijving € 95,- via iDEAL + betaling rest cursusgeld in 3 termijnen van € 445,- via iDEAL link

Vooropleiding
Vakopleiding 'Interieurontwerpen 1' en 'Interieurstyling' van NIA. (Heb jij een ander vooropleiding? Neem contact op voor een toelatingsgesprek.)

Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je geen certificaat, maar je kunt deelnemen aan het examen ‘Interieurontwerper’ van de NIA ACADEMIE.
Hoe zit onze opleiding in elkaar?

Lunch
Koffie en thee aanwezig, zelf lunch meenemen.

Aantal deelnemers
Minimaal 8 maximaal +/- 14 personen

Huiswerkbelasting
Minimaal acht uur per week

Lesmateriaal
Zelf SketchUp boek aanschaffen. 3D-tekenen met SketchUp

Locatie
Nieuwegein

Les data per locatie

Lestijden
10.00 tot 16.00 uur | pauze 12.30 tot 13.30 uur

Schrijf je in met de groene button onder aan de pagina

Instromen

Om deze opleiding te volgen verwachten we dat je de vakopleiding ‘Interieurontwerpen 1’ en ‘Interieurstyling’ van NIA achter de rug hebt.
Cursisten met afgeronde Vakopleiding ‘Interieurontwerper 1 van NIA’ en een gedegen stylingopleiding kunnen instromen. In dat geval willen we even wat werk van je zien om te kijken of je in deze opleiding past.

10% korting
Om dit nog aantrekkelijker te maken; Bij inschrijving voor deze vakopleiding krijg je een jaar lang 10 procent korting* op aanvullende 3-daagse specialisatie cursussen van NIA ACADEMIE.


Wat zit er in deze vakopleiding Interieurontwerpen 2

3-daagse cursus Lichtadviseur (Deze module is gelijk aan de losse cursus verlichting van NIA)
- Maken van een offerte voor een lichtontwerp 
- Doorlopen stappenplan verlichtingsplan 
- Technische verlichting en decoratieve verlichting 
- Moodboard van verlichting en armaturen 
- Merken identiteit 
- Lichtbronnen en armaturen
- Verlichtingsplan maken
- Gastles LED-verlichting
- Excursie verlichtingsbedrijf

3-daagse SketchUp
(Deze module is gelijk aan de losse cursus SketchUp van NIA)
- Uitleg van de te gebruiken “Tools”
- Plattegronden tekenen
- Vertalen naar 3D tekeningen

3-dagen verdieping in Interieurontwerpen
- Tekenvaardigheden plattegronden tekenen, 2-puntsperspectief, markertechnieken
- Schetsmaquettes
- Meubelontwerp (vaste inrichtingselementen)
- Materiaaltoepassingen
- Werken met echte opdrachten uit de praktijk.

3-dagen begeleiding uitwerking examenopdracht
- Analyseren en bespreken opdracht
- Begeleiding en reflectie
- Technische input en feedback
- Proef presentaties

1-dag Examen

Vooropleiding
Vakopleiding 'Interieurontwerpen 1' en 'Interieurstyling' van NIA. (Heb jij een ander vooropleiding? Neem contact op voor een toelatingsgesprek.)

Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je geen certificaat, maar je kunt deelnemen aan het examen ‘Interieurontwerper’ van de NIA ACADEMIE.
Hoe zit onze opleiding in elkaar?

Lunch
Koffie en thee aanwezig, zelf lunch meenemen.

Aantal deelnemers
Minimaal 8 maximaal +/- 14 personen

Huiswerkbelasting
Minimaal acht uur per week

Lesmateriaal
Zelf SketchUp boek aanschaffen. 3D-tekenen met SketchUp

Locatie
Nieuwegein

Les data per locatie

Lestijden
10.00 tot 16.00 uur | pauze 12.30 tot 13.30 uur

Schrijf je in met de groene button onder aan de pagina

Vakexcursie Lichtadviseur

Let op: Tijdens de module lichtadviseur gaan we op excursie naar een lichtproducent in Amsterdam.
De reiskosten zijn voor de cursist, misschien zijn er mogelijkheden om samen reizen.
Heb je moeite met LED-verlichting? Tijdens deze training krijg je hierover uitgebreide informatie in een gastles door Arno Kok.

Beeld: FLOS, MOSA

NIA ACADEMIE-Diploma

Na het afronden van deze cursus kun je deelnemen aan het praktijkexamen, tijdens het examen wordt je werk voorgelecht ter beoordeling aan twee vakmensen uit de praktijk. Deze examinatoren zijn onafhankelijk en niet verbonden aan NIA. De commissie zal bestaan uit een interieurarchitect en een BNS-Crisp Keurmerk Stylist.

Je werk wordt uitvoerig bekeken en besproken, je ontvangt feedback over verbeterpunten. Bij voldoende beoordeling ontvang je het instituutsdiploma van de NIA ACADEMIE. Lees hier meer over het examen. Het examengeld is bij de cursusprijs inbegrepen.

Docent Kees van schoten

Kees van Schoten (1958) is ruim 25 jaar werkzaam als zelfstandig interieurarchitect in Amsterdam, zowel in de particuliere markt als in de projectwereld (formule ontwikkeling diverse retailketens; store design De Bijenkorf). Daarnaast heeft hij 15 jaar ervaring als docent in zijn vak bij diverse instituten in binnen- en buitenland (Hogeschool van Amsterdam; Piet Zwart Academie, Rotterdam; Raffles Design Institute, Guangzhou China)

Docent Jacqueline den Uyl

Jacqueline den Uyl heeft als vakprofessional jaren aaneen voor de ING bank, Ahold, andere bedrijven en vele particulieren interieuradviezen uitgebracht. Als Interieurarchitecte is zij tevens meer dan 15 jaar als vakdocent verbonden aan een bekend Amsterdams Styling Academie en begeleidt zij Interieurstudenten van diverse opleidingen. Haar inspiratiebronnen zijn o.a. reizen, de natuur, duurzaamheid, materialen en multidimensionaliteit.

Docent Annelies Valentijn

Is interieurarchitect BNO, studeerde interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Na ruime werkervaring te hebben opgedaan bij vooraanstaande bureaus als StrandNL, Interhoff, Flos en Studio Rublek richtte zij in 2006 haar eigen studio op.

Studio Valentijn is een ontwerpstudio voor interieurarchitectuur en gespecialiseerd in het geven van lichtadvies. Annelies is van vele markten thuis; lichtontwerp, maatwerk, interieurontwerp, bouwbegeleiding, levering van producten en kennisoverdracht door middel van docentschappen.

Bij de NIA ACADEMIE verzorgt Annelies de algemene verlichting cursus met concrete, praktijkgerichte lessen en theoretische ondersteuning.

Vragen?

Neem contact op! Dat kan via een mail of met een telefoontje aan René Verhoeven van de NIA ACADEMIE.

Over NIA, specialist in marktgericht interieuronderwijs Lees meer...

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 - 39 76 99 33

Cursustip voor de startende ondernemer!
Ben jij klaar voor de markt en wil je beginnen als freelancer of met een bedrijf/eenmanszaak? Vakkennis is essentieel en inderdaad de basis, maar om te slagen in de praktijk zul je jezelf ook zakelijk moeten trainen. De NIA-cursus voor startende ondernemers stoomt je klaar voor jouw ontwerppraktijk: acquisitie, relatiebeheer, bedrijfsopzet, financiering, toekomstplannen en meer... A must do!

Nieuwegein Interieur Ontwerpen 2 Dagopleiding start 9 okt 2017

Les 1 IO2 Licht Annelies
Les 2 IO2 Licht Annelies
Les 3 LED training + Excursie Arno
Les 4 SketchUp Maarten
Les 5 SketchUp Maarten
Les 6 SketchUp Maarten
Les 7 Interieur Ontwerpen 2 Kees
Les 8 Interieur Ontwerpen 2 Kees
Les 9 Interieur Ontwerpen 2 Kees
Les 10 I O 2 examenopdracht Kees
Les 11 I O 2 examenopdracht Kees
Les 12 I O 2 examenopdracht Kees
12-02-2018 examen