Color Passport System

Color Passport System

Nice to meet you

"Even voorstellen: wij zijn Color Passport. Kleur is wat wij doen. Het is onze zuurstof en onze passie. Ons internationale en multidisciplinaire team van kleurexperts en onderzoekers werkt voor de voornaamste bedrijven, merken en agentschappen ter wereld. Onze klanten begrijpen dat de juiste kleurkeuze leidt tot een betere verkoop en een enorme invloed heeft op de resultaten en het welzijn binnen hun bedrijf. Het Color Passport Systeem brengt een verandering teweeg in de manier waarop professionals over de hele wereld met kleur omgaan."

Color Navigation System

Kleuren gissen behoort tot het verleden. Het baanbrekende en gepatenteerde Color Passport System is het resultaat van meer dan 20 jaar onderzoek en ontwikkeling en gebaseerd op een studie over hoe kleur en onze hersenen interageren. Alle 10.000 CPS kleuren hebben een uniek paspoort dat belangrijke informatie bevat over welk type consument die kleur aanspreekt en voor welk geografisch gebied en toepassing het geschikt is.

Training

De Color Passport System trainingen worden in Nederland georganiseerd door NIA ACADEMIE. Docent voor deze training is topstylist en kleurexpert Marie-Gon Vos. De training kan worden toegepast op verschillende industrieën zoals architectuur, interieurontwerp en styling. Naast de training Color Passport biedt NIA ACADEMIE ook cursussen aan om het toepassen van kleuren in het interieur te begrijpen:  de 3-daagse cursus Kleuradviseur 1 en Kleuradviseur 2.

Deze specialisatie-cursussen zijn de perfecte vooropleiding voor de 2-daagse training Color Passport.

 

Color Passport Instituut

Het Color Passport Instituut werd in 1995 opgericht door ingenieur Luc Van Renterghem. Samen met zijn team onderzocht hij hoe onze hersenen kleur en beelden interpreteren. Zij ontwikkelden het gepatenteerde Color Passport Systeem en worden beschouwd als een autoriteit op het gebied van kleur en kleurenpsychologie. Het Instituut werkt nauw samen met universiteiten en kleurexperts.

Het baanbrekende Color Passport System

Ben je er klaar voor om een baanbrekend universeel communicatiesysteem te ontdekken, te ervaren en meer te leren over meetbare kleurkeuzes? Color Passport System is het eerste intelligente kleurensysteem gebaseerd op de DNA van een kleur, haar eigenschappen en hoe onze ogen en hersenen kleur waarnemen en vertalen. Kleur begrijpen, communiceren en werken met kleur wordt professioneler. Kleur gissen is verleden tijd! 

 

7810 paspoorten

Color Passport System bestaat uit 7810 kleuren met een uniek paspoort, dat het type van een kleur of consument, zijn stijl en culturele of geografische relevantie ervan onthult.
De juiste kleuren kiezen voor je design en je specifieke consument is nog nooit zo makkelijk en precies geweest.

Mapping Colors

Professionals wereldwijd gebruiken Color Passport om duidelijke en herkenbare bedrijfs-, merk-, product- en collectiekleurprofielen te maken die consistente ervaringen voor de consument creëren.
Na de cursus ben je in staat om trendprofielen per type consument, gemoedstoestand of applicatie te definiëren en de culturele en geografische relevantie ervan te bepalen.

Matching colors

Alle Color Passport System kleuren zijn perfect reproduceerbaar. Je kunt ze vertalen naar de kleursystemen NCS en Pantone en naar de CMYK-waarden.

Klanten en gebruikers van het Color Passport System zijn afkomstig uit diverse sectoren waaronder fashion, architectuur, interieurdesign, reclame en media. Color Passport heeft tools en software ontwikkeld die het gebruik van het systeem makkelijker maakt:

 

THE BIG ONE

The Big One is de "must have" voor iedere professional die met kleur in aanraking komt. Het bestaat uit 7810 CPS-kleuren, de Smart Match navigatie, een toolkit met profielmaskers, een colorfinder en een uitgebreide handleiding over kleur en de CPS-basics.

THE ACTIVE ONE (gratis bij een NIA cursus Color Passort)

The Active One bestaat uit 2110 CPS kleuren. Het is zonder twijfel de slimste kleurenwaaier ter wereld. Dankzij zijn compacte omvang en het gebruiksgemak is het de perfecte "color consulting tool", ook voor onderweg. Een perfecte match met onze CPS Color Catch Nano.

THE DIGITAL ONE

The Digital One is een geavanceerd webplatform waarop je aan de slag gaat met alle 7810 CPS-kleuren en andere kleurbanken naar keuze. Je kunt kleuren & kleurpaletten kiezen, kleuren importeren en je hebt toegang tot tutorials, moodboards ter inspiratie en how-to’s.

THE CHOSEN ONES

The Chosen Ones zijn slimme kleurstalen, ontworpen voor visualisatie, drukproeven en communicatie. Het is mogelijk om kleurstalen op verschillende materialen te bestellen en dit in verschillende formaten. Hierdoor is het mogelijk om prototypes zoals bijvoorbeeld textiel in de fashion industrie op ware grote te bekijken. 

Color Passport creëert succesverhalen met kleur!

Enthousiast geworden over Color Passport? Lees hier meer over de 2-daagse cursus en schrijf je in!