Interieur ontwerpen 1

Interieur ontwerpen 1

De 'Vakopleiding Interieurontwerpen 1' is voor iedereen die als interieurstylist of interieurontwerper werkzaam is of wil zijn.

Wil jij interieurontwerper worden? NIA ACADEMIE verzorgt een gedegen Basis Vakopleiding Interieurontwerpen (HBO-niveau). Op verschillende locaties in Nederland, met docenten uit de praktijk en met lessen die aansluiten op de markt.

Basis met specialisatievakken
Wij leiden mensen op voor de interieurpraktijk. Hierna kun je aan de slag als zelfstandig interieurstylist of -ontwerper of als adviseur bij een interieurzaak. Na het examen beheers jij de basisvaardigheden van het vak.

We also have an English version

Voor wie?

De Vakopleiding Interieurontwerpen 1 is voor iedereen die als interieurstylist of interieurontwerper werkzaam is of wil zijn. In deze cursus ontwikkel je teken- en ontwerpvaardigheden die je moet beheersen als je wilt slagen in de interieurbranche.

Ons motto: EEN LEVEN LANG LEREN
Na deze basisopleiding kun je doorstromen naar onze specialisatiecursussen op Hbo-niveau. Daarmee kun je je verder scholen en verdiepen in het boeiende en beweeglijke interieurvak. Of je start met de Vakopleiding Interieurstyling die aansluit op deze opleiding. Je stelt dus na deze Vakopleiding Interieurontwerpen 1 je eigen opleiding samen. Zo leer je alles wat voor jou het belangrijkst is en het best bij je wensen en talenten aansluit.

info opleiding

Duur
12 dagen of 20 avonden

Prijs
€ 1.385 ,- | Onze cursussen zijn BTW vrij
Heb jij het certificaat interieurontwerpen 1 of interieurstyling van nia, dan ontvang je € 95,- korting op interieurontwerpen 1 of interieurstyling. Deze kortingsactie is geldig tot 3 weken voor aanvang van de vakopleiding. Kortingscode aanvragen via mail nia.academie.office@gmail.com

Betaal mogelijkheden
1) Voorinschrijving € 95,- via iDEAL + betaling rest cursusgeld bij de start van de cursus € 1.290,- via iDEAL link.

Je kunt ook in termijnen betalen, daarvoor rekenen we wel € 45,- i.v.m. extra administratiekosten.
2) Voorinschrijving € 95,- via iDEAL + betaling rest cursusgeld in 3 termijnen van € 445,- via iDEAL link

Inschrijfgeld retour
Inschrijfgeld € 95,-, dit wordt van het cursusbedrag afgetrokken. Gaat de cursus niet door op deze locatie, dan kun je kiezen voor een andere cursuslocatie of je ontvangt je inschrijfgeld retour.

Betaling iDEAL a.u.b.
Bovenstaande prijs geldt voor inschrijving via de site en betaling met iDEAL. Je ontvangt een bevestigingsfactuur via de mail. Deze bestelwijze heeft onze voorkeur.

Factuur
Heb je niet de mogelijkheid om met iDEAL te betalen en wil je met een factuur vooraf betalen. Geef dit dan aan bij het inschrijfformulier. Hiervoor berekenen we € 12,50 extra administratiekosten.

Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je het certificaat ‘Interieurontwerpen 1’ van de NIA ACADEMIE.

Hoe zit onze opleiding in elkaar?

Lunch
Zelf lunch meenemen

Aantal deelnemers
Minimaal 8 maximaal +/- 14 personen

Huiswerkbelasting
Minimaal 8 uur per week

Lesmateriaal

Locatie
Utrecht/Nieuwegein, Amsterdam, Zwolle, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam

Les data per locatie

Lestijden dagopleiding
10.00 tot 16.00 uur | pauze 12.30 tot 13.30 uur

Lestijden avondopleiding 19.00 tot 21.30 uur

Inschrijven
Gebruik de groene button onder aan deze pagina.

Eindopdracht

De laatste 4 lessen van deze opleiding werk je o.a. aan een opdracht, die na afronding ook zeer geschikt is als portfolio-materiaal. Zo kun jij met je portfolio potentiële klanten overtuigen van jouw ontwerpkwaliteiten. Na het afronden van deze vakopleiding ontvang je het certificaat 'Interieurontwerpen 1'.

10% korting
Om dit nog aantrekkelijker te maken, krijg je na de start van de Vakopleiding Interieurontwerpen 1, een jaar lang 10 procent korting* op aanvullende 3-daagse specialisatiecursussen van NIA ACADEMIE.

Wie zijn onze studenten?
Wees niet bang dat je buiten de boot valt. Bij NIA studeren allerlei studenten. De leeftijd varieert van 22 tot 55 jaar en de diverse studentensamenstellingen gaan prima samen. Deelnemers hebben verschillende vooropleidingen en werkervaring en dat maakt het samen leren interessant. Een ding hebben de cursisten van NIA gemeen, ze zijn allemaal bloedserieus en hebben een passie voor interieur.

Wat zit er in de Vakopleiding Interieurontwerpen 1?

In deze cursus veel handmatig (leren) tekenen; we werken bewust nog niet met een computer tekenprogramma, zodat je een goede basis en inzichten verkrijgt.

- Tekenen | tekenmateriaal en het opzetten van een tekening • schaal en plattegronden • perspectieftekenen • axonometrie-en isometrie tekenen • toepassen van kleur met markerstiften • functie vlekkenplan • looproutes, zichtlijnen en verhoudingen • indelen van woonkamer, badkamer, keuken en slaapkamer

- Concept | ideevorming • moodboards • doelgroepanalyse

- Bouwkundige onderdelen en verlichting | vloeren • wanden • trappen • deuren • haarden • lichtplan

- Lichtplan | armaturen collage

- Kleur
| kleurentheorie • kleurtoepassing • kleureffecten in een ruimte • relatie kleur en licht

- Algemene vakkennis | materialen • merken • designklassiekers • compositie • excursie bouwstijlen • trainen van klantgesprekken

- Commerciële vaardigheden | Het ontwikkelen van vaardigheden in het ontwerptekenen in combinatie met een klantengesprek

Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je het certificaat ‘Interieurontwerpen 1’ van de NIA ACADEMIE.

Hoe zit onze opleiding in elkaar?

Lunch
Zelf lunch meenemen

Aantal deelnemers
Minimaal 8 maximaal +/- 14 personen

Huiswerkbelasting
Minimaal 8 uur per week

Lesmateriaal

Locatie
Utrecht/Nieuwegein, Amsterdam, Zwolle, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam

Les data per locatie

Lestijden dagopleiding
10.00 tot 16.00 uur | pauze 12.30 tot 13.30 uur

Lestijden avondopleiding 19.00 tot 21.30 uur

Inschrijven
Gebruik de groene button onder aan deze pagina.

NIA ACADEMIE-diploma

Na het afronden van deze vakopleiding en het afronden van de eindopdracht kun je doorstromen naar de vervolgcursus 'Vakopleiding Interieurstyling' of 'Vakopleiding Interieurontwerpen 2'. Bij 'Interieurontwerpen 2' ga je dieper in op het ontwerpen van interieurplannen; ook een complete SketchUp-cursus is onderdeel van het studieprogramma. Deze vakopleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen en een NIA ACADEMIE-instituutsdiploma.

De verschillen in het kort tussen Interieurontwerpen en Interieurstyling.
- Vakopleiding Interieurontwerpen 1: plattegronden tekenen en indelen, zijaanzichten, perspectieftekenen, concept, basis moodboards, basis verlichting, harde materialen.

- Vakopleiding Interieurstyling: kunst, architectuur en designgeschiedenis, interieurstyling, moodboard en visuele communicatie, kleuradviseur en interieurtextiel.

- Vakopleiding Interieurontwerpen 2: verdieping in ontwerpen, perspectieftekenen, maquettes, SketchUp, Lichtadviseur en examen.

Hoe zit onze opleiding in elkaar?

Hands-on en huiswerk

Het interieurvak is een vak waarin je met je hoofd én je handen moet werken. Er wordt van je verwacht dat je huiswerk maakt; op deze manier ontwikkel je jezelf het snelst tot zelfstandig interieurstylist of interieurontwerper. De huiswerkbelasting is ongeveer als volgt: 5 uur les geeft minimaal 8 uur huiswerk. Dat lijkt veel, maar de opdrachten zijn zeer praktijkgericht en divers, je maakt je huiswerk met veel plezier.

Cursussen zijn goed bevonden door interieurprofessionals
NIA heeft de afgelopen jaren honderden ontwerpers en stylisten getraind met bij- en nascholingscursussen voor de interieurbranche. Veel leden van stylistenvereniging BSN/CRISP zijn cursist van NIA. Cursusevaluaties tonen een hoge tevredenheid aan, ook onder werknemers binnen het interieurvak. NIA heeft getraind op leslocaties in Amsterdam en bij inkoopcentra als ETC Expo in Culemborg en de Woonindustrie in Nieuwegein. Daarnaast werken we intensief samen met gerenommeerde bedrijven die hun kennis willen delen met ons en onze cursisten. Enkele van deze bedrijven of organisaties zijn: Modular Lighting, Bart Brugman Interieurstoffen, Ressource Verf, Flos, MOSA, De Woonindustrie, Eurocol, Stylink en ETC Expo.

Bron afbeeldingen o.a.: VTwonen

Docent Jacqueline den Uyl

Jacqueline den Uyl heeft als vakprofessional jaren aaneen voor de ING bank, Ahold, andere bedrijven en vele particulieren interieuradviezen uitgebracht. Als Interieurarchitecte is zij tevens meer dan 15 jaar als vakdocent verbonden aan een bekend Amsterdamse Styling Academie en begeleidt zij Interieurstudenten van diverse opleidingen. Haar inspiratiebronnen zijn o.a. reizen, de natuur, duurzaamheid, materialen en multidimensionaliteit.

Docent Kees van Schoten

Is ruim 25 jaar werkzaam als zelfstandig interieurarchitect in Amsterdam, zowel in de particuliere markt als in de projectwereld (formuleontwikkeling voor retailketens en store design voor De Bijenkorf). Daarnaast heeft hij 15 jaar ervaring als vakdocent bij diverse instituten in binnen- en buitenland (Hogeschool van Amsterdam; Piet Zwart Academie, Rotterdam; Raffles Design Institute, Guangzhou China)

 

docent ingrid damen

Werkt al bijna 20 jaar als interieurontwerper met als specialiteit het verbouwen en herinrichten van woningen in binnen-, en buitenland. Zij heeft ruime ervaring in het ontwerpen van interieurs van winkels en kantoren. Voor Ingrid in 2010 haar eigen ontwerpbureau Design-iD startte, heeft ze bij enkele toonaangevende ontwerpers als Piet Boon en Jan des Bouvrie gewerkt. Haar passie voor ontwerpen brengt ze graag over als vakdocent op het Jan des Bouvrie college en bij NIA ACADEMIE. Haar verrassende stijl is altijd functioneel, stoer en met gevoel voor detail. Inspirerend maar realistisch.

Twijfel je nog over je aanmelding?

Kom dan langs bij een van onze proeflessen of infoavonden en maak kennis met onze docenten. Tijdens de proefles gaan we ook echt aan de slag, zodat je kun ervaren of deze lessen echt iets voor je zijn. Wil jij werken als interieurontwerper of stylist, dan is de keuze voor een goede opleiding essentieel.

Lees meer over NIA ACADEMIE, specialist in marktgericht interieuronderwijs

Veel gestelde vragen…

Heb je nog vragen over de ‘Vakopleiding Interieurontwerpen 1'? Bel of mail onze studieadviseur René Verhoeven.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 39 76 99 33

Cursustip voor de startende ondernemer

Ben jij klaar voor de markt en wil je beginnen als freelancer of met een bedrijf/eenmanszaak? Vakkennis is essentieel en inderdaad de basis, maar om te slagen in de praktijk zul je jezelf ook zakelijk moeten trainen. De NIA-cursus voor startende ondernemers stoomt je klaar voor jouw ontwerppraktijk: acquisitie, relatiebeheer, bedrijfsopzet, financiering, toekomstplannen en meer... A must do!

De vakopleiding op desbetreffende locatie is vol, indien de groene inschrijfbutton niet meer zichtbaar is op deze site.

Nieuwegein | Interieur ontwerpen 1 | start di. 10 Okt. 2017 | dagopleiding (VOL)

Rotterdam | Interieur ontwerpen 1 | start do. 12 Okt. 2017 | dagopleiding (VOL)

Nieuwegein | Interieur ontwerpen 1 | start vrij. 13 Okt. 2017 | dagopleiding (VOL)

Eindhoven | Interieur ontwerpen 1 | start di. 10 Okt. 2017 | dagopleiding

Nijmegen | Interieur ontwerpen 1 | start ma. 9 Okt. 2017 | dagopleiding

Amsterdam | Interieur ontwerpen 1 | start ma. 9 Okt. 2017 | avondopleiding (VOL)

Nieuwegein | Interieur ontwerpen 1 | start di. 10 Okt. 2017 | avondopleiding (nog 1 plaats)

Inschrijving Nieuwegein 'Interieur Ontwerpen 1' avondopleiding start di 10 okt 2017

Zwolle | Interieur ontwerpen 1 | start ma. 9 okt. 2017 | avondopleiding

Zwolle | Interieur ontwerpen 1 | start ma. 9 Okt. 2017 | dagopleiding (VOL)

Amsterdam | Interieur ontwerpen 1 | start vrij. 13 Okt. 2017 | dagopleiding (VOL)