Interieurstyling

Interieurstyling

Het vak van interieurstylist

Als interieurstylist ben je een specialist in het toepassen van trendinformatie in een ruimte. Je beheerst via trendwatching de techniek om smaakbewegingen te analyseren en je weet deze toe te passen in het stylingplan. Je bent op de hoogte van stijlen, meubel-, stoffen- en armaturencollecties. Veel interieurstylisten vestigen zich als zzp´er en leveren hun diensten in het hogere segment van de markt.

Onder het werkspectrum vallen ook professionele ruimtes die functioneel zijn voor werk, recreatie, horeca en allerlei vormen van detailhandel. Als interieurstylist werk je in de volle breedte van de branche. Je taken lopen uiteen van het realiseren en uitrollen van winkelconcepten tot het inrichten van kantoren. En natuurlijk het stylen van particuliere woningen. Bij het ontwikkelen van een stylingplan is voor de stylist het ‘Programma van Eisen’ (PvE) van de opdrachtgever maatgevend. Op basis van dit PvE wordt een concept ontwikkeld voor de invulling en uitvoering van het stylingplan.

Vakopleiding door 4 vakspecialisten

De Vakopleiding Interieurstyling bestaat uit 13 dagen of 22 avonden. Het pakket is samengesteld uit Stijlenleer, Visuele Communicatie via moodboards, Kleuradviseur en Interieurtextiel. Elke NIA-module wordt gegeven door een specialist uit het vak. De volgorde van deze modules kan variëren per locatie. Je krijgt les van vier verschillende vakspecialisten. Aangezien NIA-docenten werken in de praktijk hebben we voor elk vak meerdere docenten. 

De Vakopleiding Interieurstyling van NIA is in stylistisch opzicht behoorlijk compleet. In de markt tekent zich echter af dat van interieurvormgevers steeds meer technische vaardigheden en vakkennis wordt verwacht. Zoals het tekenen en indelen van plattegronden, perspectieftekenen en verlichting. Wil jij je daarin ook bekwamen? Dan adviseren we eventueel na de 'Vakopleiding Interieurstyling' ook 'Interieur Ontwerpen 1' bij NIA te volgen. Daarin komen deze onderwerpen ruimschoots aan bod. Hierna ben je stevig voorbereid om als interieurstylist te starten op de markt. Hoe zit onze opleiding in elkaar?

info vakopleiding

Duur
13 dagen (65 uur les)

Prijs
€ 1.385,- | Onze cursussen zijn BTW vrij
Heb jij het certificaat interieurontwerpen 1 of interieurstyling van nia, dan ontvang je € 95,- korting op interieurontwerpen 1 of interieurstyling. Deze kortingsactie is geldig tot 3 weken voor aanvang van de vakopleiding. Kortingscode aanvragen via mail nia.academie.office@gmail.com

Inschrijfgeld € 95,-, dit wordt van het cursusbedrag afgetrokken. Als de cursus niet doorgaat op deze locatie, kun je kiezen voor een andere cursuslocatie of je ontvangt je inschrijfgeld retour.

Betaal mogelijkheden:
1) € 1.385,- min inschrijfgeld € 95,- via iDEAL = € 1.290,-
+ € 99,- kleurenwaaier, kleuroefeningen, loepje en 4x hand-out. Bij de start van de opleiding ontvang je een factuur.

Je kunt ook in termijnen betalen, daarvoor rekenen we wel € 45,- i.v.m. extra administratiekosten.
2) inschrijving € 95,- via iDEAL + rest cursusgeld in 3 termijnen van € 478,- via iDEAL link
(Dit is inclusief kleurenwaaier, kleuroefeningen loepje en 4x hand-out.)

Dag 1 van deze opleiding
Wil jij uitsluitend de opleiding Interieurstyling volgen? Dan hebben we voor jou speciaal een dag met plattegronden tekenen toegevoegd aan deze opleiding. Dit is de eerste dag van de opleiding. Cursisten die ‘Interieurontwerpen 1’ al achter de rug hebben kunnen deze dag overslaan. Deze les wordt gegeven in Nieuwegein.

Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je het certificaat ‘Interieurstyling’ van de NIA ACADEMIE.
Hoe zit onze opleiding in elkaar?

Lunch
Zelf lunch meenemen, op sommige locaties kun je ook een broodje kopen

Aantal deelnemers
Minimaal 8 maximaal +/- 14 personen

Huiswerkbelasting
Minimaal acht uur per week

Lesmateriaal

Locatie
Utrecht/Nieuwegein, Amsterdam, Rotterdam

Lesdata per locatie

Lestijden dagopleiding
10.00 tot 16.00 uur | pauze 12.30 tot 13.30 uur

Inschrijven
met de groene button onder aan de pagina.

5 vakmodules

Deel 1: Plattegronden tekenen: introductie voor stylisten
Wil jij uitsluitend de opleiding Interieurstyling volgen? Dan hebben we voor jou speciaal een dag met plattegronden tekenen toegevoegd aan deze opleiding. Dit is de eerste dag van de opleiding. Cursisten die ‘Interieur Ontwerpen 1’ al achter de rug hebben kunnen deze dag overslaan. Deze les wordt gegeven in Nieuwegein.

Deel 2: Stijlenleer: ken je klassiekers

Om stijlen in het juiste perspectief te kunnen plaatsen, maak je kennis met verschillende bouwstijlen en kunststromingen. We behandelen vormgeving door de eeuwen heen: van De Klassieken tot aan hedendaagse kunst en design. Deze kennis dien je paraat hebben als je de bouwstijl van een huis moet dateren voor bijvoorbeeld herinrichting. Of voor het vertalen van klassieke beeldelementen naar een hedendaagse toepassing. Meer lezen over deze module.

Deel 3: Visuele Communicatie: vertellen met beelden
Als je een interieurplan maakt, moet je dit kunnen communiceren met beeld en een mondelinge presentatie. Hoe kies je de juiste beelden om juist datgene te vertellen dat je in gedachten hebt? En hoe presenteer je dit op zo’n prikkelende manier dat je ook de opdrachtgever enthousiast maakt? In dit deel van de cursus trainen we deze vaardigheden. Meer lezen over deze module.

Deel 4: Kleuradviseur: complex en cultureel
Voor een evenwichtig kleuradvies weeg je allerlei verschillende aspecten af. Los van persoonlijke kleur- en sfeervoorkeuren van opdrachtgevers, die bij een intake natuurlijk worden geïnventariseerd, zijn er nog legio zaken te noemen. Zoals beïnvloeding van de ruimte door kleurgebruik. Of het benadrukken van de functie, en emotionele en culturele kleurassociaties. Kortom, een goed kleuradvies is complex: als professional moet je uitgerust zijn met smaak, intuïtie, uiteenlopende kleurenkennis en kunde in toepassing. Lees meer over deze module ...  (Binnen de opleiding Interieurstyling in deze module is er geen gastles van een halve dag over verftechniek)

Deel 5: Interieurtextiel: gedegen en waardevol
Een interieur is niet compleet zonder de juiste textielbeleving. In de opkomende marktvraag naar specialistische kennis is dit cruciaal en geeft je als stylist meerwaarde. In dit deel van de cursus maak je je dan ook degelijke textielwarenkennis eigen die essentieel is voor het geven van een goed stoffenadvies. Als aankomend interieurvormgever leer je de opgedane kennis direct en praktisch toepassen binnen de opdrachten, met oog voor functionaliteit, toepassing en beleving. Lees meer over deze module...

Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je het certificaat ‘Interieurstyling’ van de NIA ACADEMIE.
Hoe zit onze opleiding in elkaar?

Lunch
Zelf lunch meenemen, op sommige locaties kun je ook een broodje kopen

Aantal deelnemers
Minimaal 8 maximaal +/- 14 personen

Huiswerkbelasting
Minimaal acht uur per week

Lesmateriaal

Locatie
Utrecht/Nieuwegein, Amsterdam, Rotterdam

Lesdata per locatie

Lestijden dagopleiding
10.00 tot 16.00 uur | pauze 12.30 tot 13.30 uur

Inschrijven
met de groene button onder aan de pagina.

NIA-cursussen geprezen door interieurprofessionals

NIA heeft de afgelopen jaren honderden ontwerpers en stylisten getraind met bij- en nascholingscursussen voor de interieurbranche. Veel leden van stylistenvereniging BNS Crisp zijn cursist van NIA. Cursusevaluaties tonen een hoge tevredenheid aan, ook onder werknemers binnen het interieurvak. NIA heeft getraind op leslocaties in Amsterdam en bij inkoopcentra als ETC Expo in Culemborg en De Woonindustrie in Nieuwegein. Daarnaast werken we intensief samen met gerenommeerde bedrijven die hun kennis willen delen met ons en onze cursisten. Enkele van deze bedrijven zijn: Modular Lighting, Bart Brugman Interieurstoffen en Ressource Verf.

Wie zijn onze studenten?

Wees niet te snel bang dat je buiten de boot valt: bij NIA studeren mensen met uiteenlopende achtergronden, vooropleidingen en werkervaring. Ook zien we studenten die een switch in hun carrière willen maken. De leeftijd van de NIA-student varieert van 22 tot 55 jaar. De variatie maakt het samen leren juist interessant. Eén ding hebben de cursisten van NIA met elkaar gemeen: ze zijn uitermate serieus en worden gedreven door hun passie voor interieur.

Docent Judith Baehner - Moodboarding

Judith is bladenmaker, conceptueel denker en stylist. Ze werkt al twintig jaar voor de bladen en wil mensen inspireren en motiveren. Ze schrijft artikelen en boeken, geeft lezingen en workshops en werkt samen met architecten om interieur en planten samen te brengen. "Mooie beelden en teksten zeggen alles en zijn mijn passie”.

Docente Ellentine van Elderen - Kleur

Is interieurontwerper, conceptbedenker en stylist. Ontwerpt interieurs en geeft workshops, trainingen en trendpresentaties aan particulieren en bedrijven. Ze werkt al jaren met veel plezier als kleurspecialist voor Histor en is gastdocent voor diverse interieuradviseur opleidingen. "Mijn vak is altijd in beweging en na ruim 25 jaar nog steeds mijn passie".

Docent Gerben Ligtelijn - stijlenleer

Studeerde tekenen, handvaardigheid en kunstgeschiedenis aan de vrije leergangen van de Vrije Universiteit, Amsterdam en aan de Academie voor Beeldende Kunst, Utrecht. Sinds 1985 is hij werkzaam in zijn eigen atelier. Gerben is een gedreven kunstenaar en heeft 25 jaar les geven aan volwassenen, in diverse creatieve vakken zoals kunstgeschiedenis en kleurenleer.

marlous schuerman - interieurtextiel

Na een voltooide docentenopleiding textiele werkvormen en tekenen werkte Marlous Schuerman een aantal jaren  als textiel- en sieradenontwerpster in combinatie met lesgeven. Gedurende 16 jaar is Marlous werkzaam in de commerciële interieurbranche, waarvan de laatste 8 jaar bij Co van der Horst, als textiel- en binnenhuisadviseur. Zij maakt interieurvoorstellen, om daarna samen met de klant en/of architect tot een vruchtbaar resultaat te komen.

Docenten

Er zijn meerdere kundige docenten voor elk vak, wij kunnen niet garanderen dat je de docent krijgt die hierboven op de site staat vermeld. 

Vragen?
Heb je nog vragen over de Vakopleiding Interieurstyling. Bel of mail onze studieadviseur René Verhoeven:

NIA ACADEMIE
Over NIA, specialist in marktgericht interieuronderwijs Lees meer... 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 39 76 99 33

Twijfel je nog over je aanmelding?

Kom dan langs bij een van onze proeflessen of infoavonden en maak kennis met onze docenten. Tijdens de proefles gaan we ook echt aan de slag, zodat je kunt ervaren of deze lessen echt iets voor je zijn. Wil jij werken als interieurontwerper of stylist, dan is de keuze voor een goede opleiding essentieel.  

Cursustip voor de startende ondernemer!
Ben jij klaar voor de markt en wil je beginnen als freelancer of met een bedrijf/eenmanszaak? Vakkennis is essentieel en inderdaad de basis, maar om te slagen in de praktijk zul je jezelf ook zakelijk moeten trainen. De NIA-cursus 'Kleurrijk ondernemen' stoomt je klaar voor jouw ontwerppraktijk: acquisitie, relatiebeheer, bedrijfsopzet, financiering, toekomstplannen en meer... A must do!

Bron beelden o.a.:   Anke Goor   FLEXA colour Futures 2017

Op vrijdag 13 okt is er een les plattegronden tekenen op onze locatie in Nieuwegein.
Deze 1-daagse les is voor alle cursisten van de dagopleiding Interieurstyling. Heb jij de Vakopleiding Interieurontwerpen 1 al afgerond, dan kun je deze lesdag overslaan.

Voor elke locatie staat er op de laatste lesdag van de modul Interieurtextiel een excursie gepland bij interieurtextielspecialist Co van der Horst in Amstelveen. 

Amsterdam dagopleiding vrij. 13 okt. 2017 (VOL)

nieuwegein dagopleiding vrij. 13 okt. 2017 (VOL)

rotterdam dagopleiding vrij. 13 okt. 2017

Inschrijving Rotterdam 'Interieurstyling' dagopleiding start vrij 13 okt 2017

Nieuwegein dagopleiding di. 31 okt. 2017 (VOL)