Rijksmuseum

Rijksmuseum

Vakmiddag: Rondleiding door het belangrijkste museum van Nederland

Als introductie op onze Vakopleiding Interieurstyling organiseren we een rondleiding door het Rijksmuseum door onze docent Stijlenleer Gerben Ligtelijn. Het accent bij deze rondleiding ligt op bouwstijlen en de architectuur van 'Het Rijks', waarbij we natuurlijk ook de stijlkamers bezoeken. We zien Barok, Rococo, Jugendstil, Art Deco, Neo-renaissance, Neo-gotiek, 19e eeuwse architectuur en nog veel meer!

De rondleiding duurt van 14.00 tot 16.30 uur. Om 13.45 uur verzamelen in de hal voor de museumwinkel. De middag kost € 15 ,-. De entree voor het museum is voor eigen rekening. 

Educatieve vakmiddag in het Rijks

Ken je (design)klassiekers! Om bepaalde stijlen in het juiste perspectief te zetten, maak je in onze vakopleiding Interieurstyling kennis met verschillende bouwstijlen en kunststromingen. Van de Klassieken tot aan hedendaagse kunst. Parate kennis die je móet hebben om de bouwstijl van een huis te dateren dat opnieuw moet worden ingericht. Tijdens onze Vakmiddag in het Rijksmuseum gaat de theorie écht voor je leven! Naast Stijlenleer wordt nog veel meer lesstof behandeld in onze vakopleiding. 

Lees hier de uitgebreide cursusomschrijving.

 

vakles informatie

Duur
2,5 uur

Prijs
€ 15 ,- | Onze cursussen zijn BTW-vrij
Entree tot het museum is voor eigen rekening. Entree met de Museumkaart is gratis. Koop die kaart!

Betaling
Bovenstaande prijs geldt voor inschrijving via de website en betaling met iDEAL. Je ontvangt een bevestigingsfactuur via e-mail. Deze bestelwijze heeft onze voorkeur.

Factuur
Heb je niet de mogelijkheid om met iDEAL te betalen en wil je met een factuur vooraf betalen? Schrijf je dan in via de website en sla de iDEAL betaling over. Stuur ons een e-mail met bestelnummer, adres en e-mailadres waar de factuur naartoe gestuurd moet worden. Voor deze betaalwijze rekenen we € 12,50 extra administratiekosten.

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 15 personen

Locatie
In de hal in het museum, voor de museumwinkel | Stadhouderskade 42 | 1071 ZD Amsterdam

Lestijden
14.00 tot 16.30 uur 
13.45 uur verzamelen in de hal voor de museumwinkel

Schrijf je in met de groene button onder aan de pagina

Docent Gerben Ligtelijn

Gerben Ligtelijn studeerde tekenen, handvaardigheid en kunstgeschiedenis aan de vrije leergangen van de Vrije Universiteit, Amsterdam en aan de Academie voor Beeldende Kunst, Utrecht. Sinds 1985 is hij werkzaam in zijn eigen atelier. Gerben is een gedreven kunstenaar en heeft 25 jaar les gegeven aan volwassenen in diverse creatieve vakken, zoals kunstgeschiedenis en kleurenleer.

www.gerbenligtelijn.nl

Doelgroep

  • Mensen met passie voor vormgeven die interieurstylist of -ontwerper willen worden,
  • Cursisten die de vakopleiding Interieurstyling willen doen of hebben gedaan bij NIA. Aspirant-studenten die nog twijfelen om deze opleiding te gaan doen,
  • Vakgenoten uit de interieurbranche, stylisten en ontwerpers, 
  • Oud-NIA-cursisten.

Lestijden
14.00 tot 16.30 uur 
13.45 uur verzamelen in de hal voor de museumwinkel

Vakmiddag Rijksmuseum di 27 nov 2018