Start je eigen onderneming

Start je eigen onderneming

Succesvol ondernemen

Veel studenten van NIA ACADEMIE gaan na hun studie aan de slag als zelfstandig ondernemer, of ze starten daar tijdens hun opleiding al mee. Het is leuk om creatief ondernemer te zijn en om je droom te realiseren is het als creatief belangrijk om je te (blijven) ontwikkelen op zakelijk vlak. Wees onderscheidend en blijf bij jezelf! Een goede voorbereiding en goede begeleiding door ervaren ondernemers is dan ook geen overbodige luxe.

BNS-Crisp en NIA ontwikkelden samen een cursus die je op weg helpt in het ondernemerschap: Start je eigen Onderneming! In zes bijeenkomsten wordt een visueel plan gemaakt en besproken en trainen we allerlei (ondernemers)vaardigheden.

 

Waarom een ondernemerscursus?

 • Velen zijn je voorgegaan. Je hoeft het ondernemerswiel niet opnieuw uit te vinden.
 • Docent en medecursisten fungeren als denktank. Je hoeft dus niet alles alleen te doen!
 • Het bespaart je een hoop uitzoekwerk en daarmee tijd. Je gaat sneller van start.
 • Je wordt je bewust van je zwakke en sterke punten als ondernemer. Dit is een groot voordeel in de praktijk. 
 • Je ontvangt begeleiding en feedback van professionals!

Voor wie?
De cursus is voor interieurontwerpers, interieur- en vastgoedstylisten en dessinontwerpers die als zzp-er aan de slag willen, en voor andere creatieven die een eigen onderneming willen starten. Ben jij al gestart maar wil je meer klanten? Ook dan ben je welkom! 

cursusinformatie

Duur
6 dagdelen (17,5 uur les)

Prijs
€ 595 ,- | Onze cursussen zijn BTW vrij

Betaling
Bovenstaande prijs geldt voor iDEAL betaling. Je ontvangt een bevestigingsfactuur via de mail

FACTUUR
HEB JE NIET DE MOGELIJKHEID OM MET IDEAL TE BETALEN EN WIL JE MET EEN FACTUUR VOORAF BETALEN? KIES DAN VOOR BETALING VIA FACTUUR. JE ONTVANGT DE FACTUUR DIRECT IN JE MAILBOX. JE INSCHRIJVING IS PAS DEFINITIEF ALS WE HET BEDRAG HEBBEN ONTVANGEN OP DE REKENING VAN NIA ACADEMIE. LET OP, VOOR DEZE BETAALWIJZE BRENGEN WE € 12,50 ADMINISTRATIEKOSTEN IN REKENING.

Lunch
Geen Lunch

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 12 personen

Huiswerkbelasting
Circa acht uur per week

Locatie
De Woonindustrie | Symfonielaan 1 | Nieuwegein

Lestijden
10.00 tot 13.00 uur

Doelgroep 
Startende stylisten, interieurontwerpers, dessinsontwerpers en overige zzp-ers in de interieur- en creatieve branche.

Schrijf je in met de groene button onder aan de pagina

UWV
NIA ACADEMIE is een erkend opleidingsinstituut voor het UWV. Kom jij in aanmerking voor een scholingsbudget van het UWV? Neem dan contact op met je werkcoach en de administratie van de NIA ACADEMIE: nia.academie.office@gmail.com

Wat leer je in de cursus?

 • Basis ondernemersvaardigheden. Stappen zetten om je eerste echte klant binnen te halen. Wie is je doelgroep en wat zijn de kenmerken hiervan? (Marjolein l'Ortye)
 • Visual branding van je product of dienst: wat is het concept van je onderneming? Hoe onderscheidt jouw product of dienst zich in de markt? (Helena van Dun)
 • Je ondernemingsvorm is waarschijnlijk zzp. Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe kom je aan informatie over het ondernemen als zzp'er? Hoe vertaal je je plannen en ideeën financieel? (Marjolein l'Ortye)
 • De look & feel  van je merk in beeld brengen (Helena van Dun).
 • Instagram, Facebook, website, netwerken. Hoe maak je een plan voor online en offline acquisitie? (Marjolein l'Ortye)
 • Presentatie en startmoment van je onderneming (Marjolein l'Ortye en Helena van Dun).

Aan het einde van dit traject heb je voldoende handvatten om van start te gaan op een manier die bij jou past. Het is van wezenlijk belang dat je gedurende de cursus actief aan alle deelopdrachten werkt.

Waarom is visual branding belangrijk?

Is jouw onderneming een consistent geheel? In de cursus wordt aandacht besteed aan je visual branding. Door middel van het maken van een moodboard ontwikkel je de look & feel van je merk en breng je het concept van je onderneming in beeld. Op die manier weet jij je te onderscheiden als creatief ondernemer!

Helena:
“We gaan samen aan de slag met vragen als: Welke manier van ondernemen past bij jou? Haal je alles uit jezelf en je product of dienst? Samen onderzoeken we wat voor jou belangrijk is en hoe je dat praktisch kan aanpakken én hoe je het kan visualiseren. En heel belangrijk: áltijd met focus op jouw persoonlijke behoeften als ondernemer.”

Doelgroep 
Startende stylisten, interieurontwerpers, dessinsontwerpers en overige zzp-ers in de interieur- en creatieve branche.

Schrijf je in met de groene button onder aan de pagina

UWV
NIA ACADEMIE is een erkend opleidingsinstituut voor het UWV. Kom jij in aanmerking voor een scholingsbudget van het UWV? Neem dan contact op met je werkcoach en de administratie van de NIA ACADEMIE: nia.academie.office@gmail.com

Na deze cursus beschik je over:

 • Kennis over ondernemersvaardigheden
 • Het financiële plaatje
 • Communicatieplan
 • Roadmap en visueel plan voor je onderneming

Aan het einde van dit traject ontvang je het NIA ACADEMIE certificaat, heb je tools geleerd om te kunnen ondernemen en heb je verdere stappen gezet in het zelfstandig ondernemen.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze cursus? Neem dan contact op via e-mail of met een telefoontje naar de studieadviseur van de NIA ACADEMIE.

nia.vragen@gmail.com

06 41 39 79 15 | Jannet (ma t/m do 10.00 - 17.00 uur)

06 24 14 55 54 | René (ma, di, do, vrij 10.00 - 17.00 uur)

Docent Marjolein L’Ortye

Werkt al meer dan 15 jaar als zelfstandig trainer en ondernemerscoach. In die tijd heeft ze honderden ondernemers geholpen meer grip en zicht op hun bedrijf te krijgen.


“Mijn lol is om samen te onderzoeken hoe jouw ‘persoonlijke communicatie’ er uitziet en hoe deze te versterken of te verbeteren is: welke manieren gebruik je bijvoorbeeld om contact te maken? Hoe zorg je dat de ander zich daadwerkelijk gehoord en gezien voelt? En hoe maak je duidelijk welke waarde jij met je product of dienst vertegenwoordigt? Dat proces levert naast veel inzicht ook erg veel plezier op. Kenmerkend aan mijn manier van werken is dat ik de overdracht van inhoudelijke onderwerpen combineer met concrete, toegepaste en praktische training en coaching. Op deze manier nodig ik je uit om actief te werken aan het behalen van je doelen.”

www.marjoleinlortye.nl

Docent Helena van Dun

is al meer dan dertig jaar zelfstandig ondernemer en werkzaam in het creatief onderwijs, de retail en de media-industrie.

Na een docentenopleiding Textiel en de studie Modevormgeving en Styling aan de Rietveld Academie werkte zij als docent voor o.a. Charles Montaigne en Artemis in Amsterdam en de faculteit Communicatie en Journalistiek van Hogeschool Utrecht.

Daarnaast werkte zij als fotostylist, ontwerper, redacteur en beeldcoördinator voor o.a. Eigen Huis & Interieur, 101 woonideëen, VT Wonen, Living en Elle wonen.

Zij werkt nu als adviseur, trainer en docent voor o.a. de Nederlandse vereniging voor journalisten, NIA ACADEMIE (Moodboarding) en de Gemeente Amsterdam. Zij begeleidt zelfstandig ondernemers en professionele creatieven in hun persoonlijk en zakelijk proces.

Meer info over Helena vind je op LinkedIn 

Start je eigen Onderneming vanaf vrij 26 juni 2020 (VOL)

Les 1 en 2 (Marjolein en Helena) 
vrij 26 juni 2020 van 10.00 - 16.00 uur

Les 3 en 4 (Marjolein en Helena)  
vrij 4 sep 2020 van 10.00 - 16.00 uur

Les 5 (Marjolein)  
vrij 18 sep 2020 van 10.00 - 13.00 uur 

Les 6 (Marjolein en Helena) 
vrij 2 okt 2020 van 10.00 - 13.00 uur 

Start je eigen Onderneming vanaf vrij 8 jan 2021

Les 1 (Marjolein)
vrij 8 jan 2021 van 10.00 - 13.00 uur

Les 2  (Helena)
vrij 22 jan 2021 van 10.00 - 13.00 uur

Les 3 en 4 (Marjolein en Helena)  
vrij 5 feb 2021 van 10.00 - 16.00 uur

Les 5 (Marjolein)  
vrij 5 mrt 2021 van 10.00 - 13.00 uur 

Les 6 (Marjolein en Helena) 
vrij 19 mrt 2020 van 10.00 - 12.30 uur 

Start je eigen onderneming va vrij 8 jan 2021