Trendseminar

Trendseminar

Trendseminar - Christine Boland & Els van Niekerk

Op dinsdag 24 januari 2017 organiseren Appletizer wederom een fantastisch trendevent. Dit maal weer twee fantastische sprekers, die elkaar in hun verhaal zullen versterken en aanvullen; Christine Boland & Els van Niekerk.

Wat zijn de kleuren en kleurcombinaties die je niet mag missen?

Christine Boland geeft een presentatie “New Dialogues, contradictions in conversation” voor S/S 2018. In het kort; je krijgt antwoord op onderstaande vragen. Wat zijn de belangrijkste consumenten- en lifestyletrends? Wat is de design language en vormentaal die hierbij past? Wat zijn de kleuren en kleurcombinaties die je niet mag missen? Waar zit de vernieuwing?

Wat zegt Christine Boland hier zelf over?

“We leven in een disruptief tijdsframe. Een nieuw systeem is aan het ontstaan en dat roept, naast nieuwe energie en hoopvolle doorkijkjes, vooral veel weerstand op. Dat manifesteert zich in versplintering en verdeeldheid en het onbegrip voor het onbekende ligt ten grondslag aan de voor dit tijdsframe kenmerkende spraakverwarring. Wat we nodig hebben is dat we elkaar weer gaan ‘verstaan’ en de dialoog aangaan. Dat we de grote verschillen overbruggen en weer zoeken naar verbinding. Dat vraagt om empathie en begrip voor ‘het andere’, maar ook nieuwsgierigheid en het vermogen om te zien dat iedere taal, cultuur, religie of traditie mooie verhalen in zich draagt. Kunst en design geven hierin het goede voorbeeld door de dialoog aan te gaan op het snijvlak tussen tegenstellingen en precies daar vinden we de spannende vernieuwing. Daar ontstaat een nieuw visueel vocabulaire.”.

Wees expressief en vertel uw eigen verhaal in kleur.

Het programma zal vervolgd worden door Els van Niekerk. Zij vormt samen met Liesbeth Oltmans het trendforecastbureau Oltmans van Niekerk. Zij zal je in de presentatie “Life in Colour” op de hoogte brengen van de laatste trends in lifestyle, color & materiaal op weg naar 2018 en verder. Ondersteunt door trendonderzoek geeft zij je inzicht in de producten, materialen en kleuren van de toekomst. De vier macro- en lifestyletrends die Els belicht zijn; Interface, Breathe, Clash en Discoveries. Deze presentatie verbindt strategie en consumer insights met nieuwe kleuren en materialen en spoort je aan om op een nieuwe manier te denken over esthetiek, kleur en materiaal. Combineer hoofd en hart, wetenschap en gevoel.

 

Met korting naar dit Trendseminar

Darum: Dinsdag 24 januari 2017
Locatie: Pakhuis de Zwijger | Piet Heinkade 179 | 1019 HC Amsterdam
Entreeprijs: € 275,00 per persoon. Voor NIA-studenten en -docenten is de entreeprijs € 150,00 (prijzen zijn excl. BTW). Je ontvangt hierbij een exclusief trendboekje.

Meer info en inschrijven…