Stylistendag

Stylistendag

HET event voor de interieurprofessional

Van zondag 9 t/m woensdag 12 februari is de VAKbeurs in De Woonindustrie. Op ruim 40.000 m2 tonen meer dan 140 interieurmerken uit het midden- en hoge segment hun laatste collecties en noviteiten. Op dinsdag 11 februari organiseert De Woonindustrie, samen met BNS Crisp en NIA ACADEMIE, een dag speciaal voor interieurstylisten. Ook dit jaar belooft de Stylistendag een prikkelende en leerzame dag te worden. Laat je inspireren door presentaties en lezingen. We geven je hier alvast een sneak preview van het voorlopige programma.

Opening met keynote van trendforecaster Monique van der Reijden

De nieuwste interieur- en designtrends, stylingtips en kleur- en materiaalcombinaties komen voorbij in de presentatie van journalist en trend-forecaster Monique van der Reijden. Zij maakt internationale trendproducties voor o.a. Elle Decoration, Eigen Huis & Interieur en trendcompass.nl. Haar persoonlijke ’Styling Top 10: what’s hot and what’s not!’ is een memorabele afsluiter van deze trendtalk.  

volledig programma

10.00 - 10.30 uur
Ontvangst in het Atelier met petit fours (aangeboden door NIA ACADEMIE i.v.m. 10-jarig bestaan).

10.30 - 11.30 uur
Keynote spreker Monique van der Reijden

11.30 - 13.30 uur
Lunch- en beursbezoekmoment op eigen gelegenheid.
BNS CRISP biedt een 'pay as you feel' lunch aan in de Crisp Homebase.

12.00 - 12.45 uur 
Presentatie Richard Venema | ‘Planthunten’ (hosted by BNS Crisp)

13.00 - 13.45 uur 
Lezing Studio Davero | Duurzaam design (hosted by NIA ACADEMIE)

14.00 - 14.45 uur 
Presentatie Anna Hutten (INretail) | Woontrends 2020/21 (hosted by NIA ACADEMIE)

15.00 - 15.45 uur
Presentatie Michel Andeweg | Geurmarketing (hosted by BNS Crisp)

16.00 - 16.30 uur
Bubbelen en netwerken met BNS Crisp & NIA ACADEMIE

Lezing woontrends 2020 door Anna Hutten van INretail

Trends 'hangen niet in de lucht’ maar komen voort uit de tijdsgeest. INretail heeft de tijdgeest in beeld en Anna Hutten legt uit wat dit voor gevolgen heeft op consumentengedrag en op kleur-, materiaalgebruik en vormgeving… De presentatie wordt uiteraard geïllustreerd met mooie voorbeelden van de trends van 2020!

Deze lezing wordt gehost door NIA ACADEMIE.

 

 

(Foto: Patrick Siemons)

Duurzaam Design - Studio Davero

Studio Davero werd in 2016 opgericht door Roxanne Kiel en Veerle Rigter, naar aanleiding van het winnen van een ontwerpprijsvraag voor duurzaam festivalmeubilair met de Mix & Match Lounge. De ontwerpstudio richt zich op duurzaam product-, interieur- en servicedesign.

Studio Davero wil mensen bewuster van en nieuwsgierig maken naar de waarde van materialen en de algemene kennis over het implementeren van een circulaire denkwijze vergroten. Ze laten zien dat duurzaamheid makkelijk, praktisch en leuk kan zijn! Hun werkwijze kenmerkt zich door een andere manier van denken over onze omgang met onze omgeving door te reflecteren op de huidige situatie en te creëren vanuit het bestaande.

Kom luisteren naar de Planthunter

In de 18de en 19de eeuw was het een heel normaal vak. Tot 1930, toen men even dacht dat alle planten ontdekt waren. Maar dat was natuurlijk niet zo.

Hoe gaat het ontdekken van nieuwe plantsoorten nu eigenlijk in z'n werk, en hoe weet je wat planten precies doen?

Richard Venema
is begonnen als bloemist en was later werkzaam als zelfstandig ondernemer. Na niet geheel gevonden te hebben wat hij zocht, werkt hij nu alweer 15 jaar bij Smit kwekerijen en houdt zich onder andere bezig met het ‘hunten’ en ontwikkelen van nieuwe planten. Hij neemt je graag mee in de wereld van het Planthunten.

Smit kwekerijen
Wil je weten waarom de groene kamerplanten van kwekerij Smit zo populair zijn en wat ze voor jou kunnen betekenen in je stylingsklussen? Kom luisteren en neem een kijkje in deze unieke wereld van reizen, zoeken en openstaan voor de prachtige wereld van de groene kamerplant. 

Lunch bij BNS Crisp!

Lunch tijdens de Stylistendag is altijd op eigen gelegenheid. Je bent van harte welkom om mee te lunchen met BNS Crisp! In de Homebase van Crisp staan soep, broodjes, sap en melk klaar voor de hongerige stylist.

De lunch is gratis voor leden, niet-leden kunnen meelunchen volgens het 'pay-as-you-feel-principe'. je doet dan een bijdrage in de pot maar bepaalt zelf het bedrag!

Aanmelden en praktische info

Een ticket voor de Stylistendag kost € 25,-. Leden van BNS Crisp en (oud-) studenten van NIA ACADEMIE betalen € 12,50. 

Meld je aan via deze link!

Leuk als je erbij bent, tot dan!

De Woonindustrie
Symfonielaan 1 
Nieuwegein

(parkeren is gratis)