The meaningful Shift

The meaningful Shift

Maandag 14 januari 2019 | Academie Artemis Amsterdam

Ben je professional op het gebied van mode, design of lifestyle? Kom dan op maandag 14 januari naar de seizoenspresentatie van Jantrendman.  De eerste Jantrendmanpresentatie (voorheen Trendsafari) voor seizoen S|S 2020 heeft als thema 'The Meaningful Shift'. 

Trendforecaster Jan Agelink van buro jantrendman vertelt over een nieuw seizoen waarin uitdagende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van mode, design en retail te zien zijn. 

Thema: The Meaningful Shift

Het centrale thema van deze nieuwe presentatie van Jantrendman is The Meaningful Shift. Een maatschappelijke verschuiving wordt zichtbaar; het gevolg van ruim vijftien jaar (mode)pioniers in duurzaamheid. Een nieuwe mindset, met aandacht voor het milieueffect van mode, bereikt zo langzamerhand ook de mainstream. Deze massale bewustwording zal gaan zorgen voor grootschalige veranderingen in het koopgedrag van de consument. In de presentatie laten we je onder andere zien welke innovators de 'Meaningful Shift' voeden.

Klant wantrouwt 'het bedrijf' en zoekt naar 'de mens'

Kopen maakt mensen gelukkig, maar tegelijkertijd worden ze zich steeds meer bewust van de mogelijke negatieve gevolgen van ongebreideld consumeren.*) Ze voelen zich steeds vaker schuldig over hun aankopen en proberen te ‘consuminderen’. Dit biedt merken de kans om hun waarde voor het leven van mensen te vergroten. Tegelijkertijd verliezen consumenten het vertrouwen in bedrijven. Ze zoeken naar persoonlijke verhalen. De menselijke kant van bedrijven en merken wordt dus steeds belangrijker. Wat kun je als merk of organisatie doen met die vertrouwenstransitie?

Bedrijven zijn ook 'gebruikers' - wat is hun impact?

Ook bedrijven worden in deze tijd gedwongen om na te denken over hun eigen impact als 'gebruikers' van grondstoffen, energie en arbeidskrachten.

10% korting voor NIA-studenten

Natuurlijk is er naast deze maatschappelijke trends veel aandacht voor de ontwikkelingen op productniveau voor mode en design, nieuwe thema’s, silhouetten, materialen en een nieuw kleurgevoel. Laat je inspireren en boek je ticket nu. Inschrijven kan per mail naar mail@jantrendman.com. Een kaartje kost € 100,- (ex. btw).  Als je student bent bij NIA ACADEMIE krijg je 10% korting op de entree. De prijs wordt dan € 90,- (ex. btw).

Datum en Tijd: Maandag 14 januari | inloop om 9:30 aanvang om 10:00 uur | einde om 12:30

Over de locatie

Academie Artemis, de hogeschool voor styling in hartje Amsterdam, is de perfecte plek voor deze presentatie. Op Academie Artemis leren studenten trends herkennen, onderzoeken en visualiseren voor o.a. het bedrijfsleven. Je voelt en ziet de creativiteit als je door het gebouw loopt.We houden de trendpresentatie in de grote hal, 'het atelier',gelegen aan de binnentuin van de academie.

academieartemis.nl

 

Beeld: Jantrendman, Amber Jae Slooten, LADbible