The Chaos Theory

The Chaos Theory

Maandag 3 juni 2019 | Academie Artemis Amsterdam

Ben je professional op het gebied van mode, design of lifestyle? Kom dan op maandag 3 juni naar de seizoenspresentatie van Jantrendman.  Deze Jantrendmanpresentatie (voorheen Trendsafari) voor seizoen A|W 2020|21 heeft als thema 'The Chaos Theory'. 

Trendforecaster Jan Agelink vertelt over een nieuw seizoen vol nieuwe ontwikkelingen. 

Thema: The Chaos Theory

Je kent het wellicht van de wiskundige betekenis: hoe minimale wijzigingen in een proces enorme effecten kunnen veroorzaken (ook wel het butterfly-effect genoemd). In deze nieuwe trendpresentatie kijken we naar de schoonheid die voortkomt uit chaos.

De schoonheid van chaos

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Ze zijn voor elke buitenstaander onoverzichtelijk en chaotisch, 'het is niet bij te houden'. Terwijl nieuwe hightech haast ongemerkt ons leven binnendringt, voelen we een groeiende behoefte aan menselijkheid en 'echtheid'. Tegelijkertijd zorgt de voortschrijdende technologie ook voor nieuwe tools die ons juist kunnen helpen om grip te krijgen op de chaos. Denk aan software en algoritmes die je helpen bij het selecteren van kleding uit het overweldigende online aanbod. Of fotosoftware met gezichtsherkenning waarmee je duizenden vakantiefoto's makkelijker kunt organiseren.

tegenwicht

De behoefte aan structuur en overzicht kan ook zorgen voor een nieuwe starheid en regeltjescultuur. Humor en emotionele intelligentie zorgen voor een tegenwicht.
Al deze menselijke reacties zorgen voor nieuwe creatieve uitingen van zowel professionals als amateurs.

'The Chaos Theory' brengt lijn in de maatschappelijke en menselijke reacties op chaos, onzekerheid en onbegrijpelijke technologie.

Laad jezelf op met nieuwe inspiratie

Daarnaast laten we je ook deze onderwerpen zien:
- ontwikkelingen op productniveau voor mode, design en interieur
- nieuwe designthema’s
- silhouetten, materialen en prints
- kleurentrends
 
Na deze presentatie ben je weer helemaal op de hoogte van de belangrijkste invloeden voor de komende seizoenen. 

Datum en Tijd: Maandag 3 juni | inloop om 9:30 aanvang om 10:00 uur | einde om 12:30

Ticketprijs: € 100,- (ex btw)

Studenten van NIA ACADEMIE ontvangen € 15,- korting op de ticketprijs en betalen nu € 85,- (ex. btw)!

Dus boek je tickets snel via mail@jantrendman.com.

Over de locatie

Academie Artemis, de hogeschool voor styling in hartje Amsterdam, is de perfecte plek voor deze presentatie. Op Academie Artemis leren studenten trends herkennen, onderzoeken en visualiseren voor o.a. het bedrijfsleven. Je voelt en ziet de creativiteit als je door het gebouw loopt.We houden de trendpresentatie in de grote hal, 'het atelier',gelegen aan de binnentuin van de academie.

Beeld: Jantrendman, Carlings, Hanneke Klaver