Woke - a manifesto of awareness

Woke - a manifesto of awareness

Een nieuwe trendpresentatie van Buro Jantrendman

Ben je professional op het gebied van mode, design of lifestyle? Kom dan op maandag 9 december naar de seizoenspresentatie van Jantrendman.  Deze Jantrendmanpresentatie (voorheen Trendsafari) voor seizoen S|S 2021 heeft als thema 'Woke - a manifesto of awareness'. 

Trendforecaster Jan Agelink vertelt over een nieuw seizoen vol nieuwe ontwikkelingen. 

Thema: Woke

Deze trendpresentie gaat over 'Being Woke'. Being Woke betekent letterlijk 'wakker zijn'. Die betekenis is de laatste tien jaar flink uitgebreid. Oxford English Dictionary heeft er zelfs officieel een nieuwe betekenis aan toegevoegd: 'alert to racial or social discrimination and injustice'.
 
Being Woke is een groeiende mindset voor ons allemaal, maar is vooral typerend voor Generatie Z - jongeren die zijn opgegroeid met de bankencrisis, milieudreiging en fake news.

De 'Woke-movement'

We bevinden ons in een periode van veranderende tijdperken. We lopen tegen de grenzen aan van het tijdperk waarin eigenbelang (succes) overheerst en we gaan naar een wereldbeeld waarin behoefte is aan het vormen van een 'gemeenschap'.
 
Een toonaangevende beweging die hieraan uiting geeft is de 'Woke-movement'. Deze houdt zich bezig met onderwerpen die we kunnen groeperen in drie belangrijke thema's: Inclusiviteit, Openheid en Duurzaamheid.

Inclusiviteit, openheid en duurzaamheid

1. Inclusiviteit
Nieuwe generaties - te beginnen met de huidige Gen Z - groeien op in een periode waarin volledige acceptatie en gelijke behandeling leidend zijn. Het streven is inclusiviteit voor iedereen, ongeacht verschillen in bijvoorbeeld ras, gender en seksualiteit.

2. Openheid
Met de komst van het internet groeide het institutionele wantrouwen. Om het vertrouwen van consumenten (en zeker die van de jongere generaties) te winnen en te behouden, moeten organisaties openheid, eerlijkheid en verantwoordelijkheid tonen.

3. Duurzaamheid
De ecologische crisis rondom grondstoffen, energie en klimaat dwingt iedereen om actie te ondernemen. Voor Gen Z speelt deze zorg extra sterk: hun toekomst - en die van hun kinderen - staat op het spel.

 

Beeld: JantrendmanFabian Knecht / Isolation (52°33’44.1”N 14°03’12.8”E), Charles Etorama via Unsplash

Laad jezelf op met nieuwe inspiratie

Geïnspireerd op 'Being Woke' zien we meer bewustzijn over hoe, van wie en wat we consumeren. In deze presentatie zullen we inspiratie én praktische informatie geven over;

  • maatschappelijke en consumenten trends
  • mode, design, interieur en retail concepten
  • nspiratie op het gebied van silhouetten, vorm, materialen en prints
  • kleurentrends

Na deze presentatie ben je weer helemaal op de hoogte van de belangrijkste invloeden voor de komende seizoenen.

Datum en Tijd 
Maandag 9 december | inloop vanaf 10.00 aanvang om 10:30 uur | einde om 13:00 uur

Ticketprijs 
Early Bird tarief (tot 9 november) € 95,- ex. btw 
Regulier tarief (vanaf 9 november) € 115,- ex. btw 

NIA-studenten ontvangen € 10,- korting op de prijs ex. btw!

Bespaar dus geld en boek je tickets snel via mail@jantrendman.com

Over de locatie

Academie Artemis, de hogeschool voor styling in hartje Amsterdam, is de perfecte plek voor deze presentatie. Op Academie Artemis leren studenten trends herkennen, onderzoeken en visualiseren voor o.a. het bedrijfsleven. Je voelt en ziet de creativiteit als je door het gebouw loopt. We houden de trendpresentatie in de grote hal, 'het atelier', gelegen aan de binnentuin van de academie.